ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 15 ianuarie 2014

leacuri naturale împotriva constipației

09 ianuarie 2014 | Sorina Severin



O digestie îngreunată duce de multe ori la instalarea constipației, ceea ce provoacă un disconfort fizic. Însă natura îți pune la dispoziție nenumărate remedii pentru această afecțiune.
Smochinele, pline de fibre
Fie proaspete, fie uscate, smochinele cele dulci și aromate sunt recomandate dacă suferi de constipație. Le poți consuma ca atare sau poți fierbe 2-3 smochine într-un pahar cu lapte seara înainte de culcare. Omogenizează amestecul cu blenderul și bea-l cât timp este cald.
Semințele de in, de ajutor
Atunci când constipația este o problemă frecventă ai grijă să incluzi în alimentația ta semințele de in. Le poți adăuga în cerealele de la micul dejun sau în alte preparate. De asemenea, poți lua câte o linguriță de semințe în fiecare dimineață, după care să bei un pahar mare de apă, iar digestia va fi stimulată.
Citește și:
Cauze care duc la apariția constipației
Așa scapi de constipație și balonare!
Lămâia curăță intestinele
Dacă bei dimineața pe stomacul gol un pahar cu apă călduță în care ai stors o jumătate de lămâie și ai adăugat puțină sare, vei avea numai de câștigat. Aceasta va curăța intestinele, iar digestia se va realiza mult mai ușor, deci vei preveni constipația.
Portocalele, un medicament natural
Aceste citrice conțin o cantitate considerabilă de vitamina C, dar și fibre, esențiale pentru o bună digestie. Consumă două portocale pe zi, de preferabil dimineața și constipația nu va mai fi o problemă.
Stafidele au rol laxativ
O mână de stafide pe zi poate face minuni asupra digestiei tale. Pune-le la înmuiat peste noapte într-un pahar cu apă și mănâncă-le dimineața înainte de micul dejun. Sunt recomandate și femeilor însărcinate, care suferă de constipație, întrucât nu au efecte adverse precum medicamentele.
http://www.clickpentrufemei.ro/addons/themes/nwl_images/logo.jpg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu