ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 28 ianuarie 2014

Dieta cu ouă: cum poţi slăbi 10 kilograme într-o săptămână

Foto: Publimedia//Shutterstock
Nutriţioniştii recomandă ouăle datorită proteinelor pe care acestea le conţin şi care oferă senzaţia de saţietate pentru mai mult timp. În plus, acest aliment contribuie şi la întărirea puterii de concentrare.
Aşadar, datorită acestor proprietăţi, ouăle pot fi o componentă de bază în cazul programelor de slăbit. Potrivit ele.ro, dieta cu ouă, citrice şi apă ajuta la pierderea a până la 10 kilograme într-o săptămână.
Vezi mai jos meniul propus pentru şapte zile:
LUNI
Mic dejun: 2 ouă fierte, un grapefruit, o ceaşcă de ceai verde
Prânz: o portocală, un ou fiert, 150 g carne de pui
Cină: 200 g carne de pui, un pahar de iaurt
MARŢI
Mic dejun: 2 ouă fierte, o ceaşcă de suc de citrice proaspăt
Prânz: 2 portocale, 150 g carne de pui, un pahar de apă
Cină: 2 ouă fierte, un grapefruit, o ceaşcă de lapte
MIERCURI
Mic dejun: un ou fiert, un pahar de apă cu o linguriţă de zeamăde lămâie proaspătă
Prânz: 200 g carne de vită sau viţel, un grapefruit
Cină: 2 ouă fierte, un pahar de apă
JOI
Mic dejun: omleta din 3 ouă cu verdeţuri
Prânz: salată, 2 ouă fierte sau 150 g carne de pui
Cină: un ou fiert, 2 grapefruituri, un pahar de apă
VINERI
Mic dejun: o salată făcută din 2 ouă fierte şi mărunţite, 1 morcov fiert, 1 linguriţă de smântână cu conţinut scăzut de grăsime, verdeţuri la discreţie
Prânz: 3 morcovi proaspeţi, o ceaşcă de suc de portocale
Cină: 100 g peşte marin fiert, o lingurită de zeamă de lămâie pentru peşte, un ou fiert, o ceaşcă de apă
SÂMBĂTĂ
Mic dejun: 150 g brânză de vaci cu conţinut redus de grăsime, o ceaşcă de suc de citrice
Prânz: 2 ouă fierte, 2 grapefruituri
Cină: apă minerala (decarbogazificată) la discreţie
DUMINICĂ
Mic dejun: 2 ouă fierte, jumătate de grapefruit mediu
Prânz: 200 g carne de vită sau viţel, o portocală
Cină: apă minerala (decarbogazificată) la discreţie
De reţinut însă că, pentru ca dieta să aibă efectul scontat, trebuie utilizate ouă proaspete, de găină, preferabil organice. Singura substituţie acceptată este de două ouă de prepeliţă pentru un ou de găină. De asemenea, carnea de pui trebuie fiartă şi sărată după gust, însă trebuie consumată fără piele.
Odată ce dieta ia sfârşit, este recomandat consumul în continuare de ouă şi citrice, în cantităţi din ce în ce mai reduse, pentru ca metabolismul să se obişnuiască uşor cu schimbarea.
Această cură nu este recomandată persoanelor care au probleme cu colesterolul.
http://www.gandul.info/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu