ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 26 ianuarie 2014

Cum se prepară o cafea bună la ibric. Greşeala pe care o fac majoritatea românilor


ieri, 10:39 Autor: Octavian Calei

„Cafeaua la ibric este o metodă turcească. Apa trebuie să fie rece, cafeaua trebuie să fie măcinată pulbere. Când începe să fiarbă, se amestecă o dată cu apă rece şi se dă în clocot a doua oară, după care este pregătită. Apa rece se pune pentru a decanta zaţul. La fel ca la espresso, crema este aceea care arată dacă a fost făcută bine. Caimacul trebuie să fie plin în toată ceaşca ”, a explicat Sherif Abdala, un libanez care importă mai multe mărci de cafea în România, la emisiunea ZF Live luni, 20 ianuarie.
Firma lui Abdala, Gourmet Coffee, importă 24 de tipuri de cafea pentru clienţii din horeca. 50% din cifra de afaceri a companiei este realizatâ din vânzârile către circa 200 de clienţi - baruri, cafenele şi hoteluri, deopotrivă prin marca proprie Gourmet Coffee sau prin mărci proprii ale acestor companii, între care se numără Mega Image, Springtime, Delicateria, Teo’s Cafe (din Iaşi), hotelurile Phoenicia, Ibis Constanţa, Pullman, Siqua (Bucureşti), magazinele The Place. 42% din cifra de afaceri este realizată din activităţi de vending, cu marca Gourmet Coffee, dar şi altele create special pentru clienţi, între care se numără Vodafone, DK Vending şi Marido Cafe.

Intră în comunitatea Facebook Ziarul Financiar, locul unde ziarul vorbeşte cu tine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu