ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 30 ianuarie 2014

Cum să scazi colesterolul fără pastile

30 ianuarie 2014 | E.B.



Medicamentele anticolesterol sunt eficace, dar au și efecte secundare nu tocmai plăcute. Specialiștii spun că o alimentație adecvată și câteva remedii naturale pot duce la scăderea nivelului de colesterol, fără să mai fii nevoită să recurgi la pastile.
Colesterolul care circulă prin sânge provine doar într-un procent de 20 % din alimentație, restul de 80% fiind fabricat. Totuși, dieta zilnică este importantă: legume și fructe, pește măcar o dată pe săptămână, și mai puține mezeluri, lactate grase, carne roșie. Din tablou nu trebuie să lipsească exercițiile fizice!
Alimente care scad colesterolul
Tratamentul pe termen lung cu fitosteroli, compuși de origine vegetală, poate reduce cu aproximativ 10 % nivelul de colesterol. Numeroase alimente și produse din magazine sunt îmbogățite cu fitosteroli (printre care și margarinele).
Soia și produsele pe bază de soia au și ele acțiune benefică asupra concentrației de grăsimi din sânge, căci contribuie la scăderea colesterolului rău, LDL. Nutriționiștii recomandă înlocuirea parțială a proteinelor animale din dietă cu proteine de soia.
Fibrele duc și ele la scăderea colesterolului – e suficient să mănânci fructe zilnic. Consumând 10 g de fibre zilnic, se obține, spun specialiștii, o scădere cu 11 % a nivelului de colesterol, în câeva săptămâni.
Infuzii cu plante anticolesterol
Există plante care, consumate sub formă de infuzie, duc la scăderea nivelului de colesterol:
·       Frunzele de afin, utilizate sub formă de infuzie (o linguriță de frunze mărunțite la o cană de apă), pot fi de ajutor. Se consumă câte o cană, după mesele principale, cel puțin 3 săptămâni.
·       Pătlagina, sub formă de infuzie: o lingură de plantă la o cană cu apă clocotită. Consumă câte o lingură la două ore, timp de 2 săptămâni. Repetă după 2 săptămâni.
·       Amestecul de frunze de măsline, rozmarin, rădăcină de păpădie, cicoare, mentă (care poate fi cumpărat ca atare, de la magazinele cu profil naturist), se folosește la prepararea unei infuzii, din care se beau 2-3 căni pe zi.

Citește și:
Descoperă beneficiile siliciului natural!
3 remedii „de casă“ contra sinuzitei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu