ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 15 ianuarie 2014

Ce uleiuri sunt indicate pentru tenul tău

10 ianuarie 2014 | Sorina Severin



Pe cât de frumoasă este iarna, pe atât de necruțătoare este cu pielea ta. Frigul pătrunzător îți usucă tenul, așa că trebuie să-i acorzi o îngrijire specială. Iar uleiurile esențiale sunt exact ce ai nevoie!
Însă nu toate uleiurile sunt potrivite pentru tipul tău de ten. Află ce trebuie să folosești pentru a avea o piele cât mai catifelată.
Citește și:
Măști cu argilă pentru o piele de invidiat
Exfoliante naturale pentru o piele fină
Uleiuri pentru ten uscat
Uleiul de susan are o consistență grasă, de aceea este recomandat celor care au pielea foarte uscată. Masează-te ușor cu câteva picături în fiecare zi și vei observa diferența.
Uleiul de avocado, deși hidratează celulele în profunzime, formula sa nu este grasă. În plus, este plin de substanțe nutritive care repară pielea afectată de frig.
Uleiul de jojoba asigură o hidratare naturală tenului, fără să fie nevoie să apelezi la produsele chimice din comerț, scumpe și care în timp au efecte secundare.
Uleiuri pentru ten normal
În mod normal, acest tip de ten este afectat de frig doar dacă nu este îngrijit în mod corespunzător. Uleiul de migdale este îmbogățit cu vitamina D, ceea ce menține sănătatea pielii. Ai grijă să nu ai alergie la alune, în caz contrar utilizarea lui este interzisă.
O alternativă la uleiul de migdale este cel din sâmburi de struguri. Nu este gras, dar are o cantitate considerabilă de vitamina E, deci vei avea o piele catifelată.
Pentru o piele strălucitoare și un ten fără imperfecțiuni, ai nevoie de ulei esențial din soia. Aplică-l seară de seară pentru efecte rapide!
Uleiuri pentru ten gras
Dacă tenul tău este lucios ai grijă să alegi formule mai puțin grase, cum este cel obținut din germeni de grâu. Este recomandat și celor care se confruntă cu acnee.
Un ulei hidratant care este absorbit repede în piele este cel din sâmburi de piersici. În schimb, dacă utilizezi ulei de argan ține cont că acesta se aplică doar pe pielea umedă și astfel nu va lăsa pete pe haine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu