ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 13 ianuarie 2014



Cafeaua stimuleaza memoria vizuala

Cafeaua stimuleaza memoria vizuala, conform rezultatelor unui nou studiu despre virtutile acestei populare bauturi, rezultate publicate in ultimul numar al revistei Nature.
O echipa de cercetatori de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore a constat ca, in acest caz, cafeina imbunatateste anumite amintiri pe durata a cel putin o zi. Pana acum, dovezile privind efectul stimulator al cafelei asupra memoriei erau destul de limitate.
Aceasta echipă coordonata de Prof. Michael Yassa le-a solicitat celor 73 de voluntari participanti la experiment sa priveasca o serie de imagini reprezentand obiecte. Apoi, jumatate dintre voluntari a primit cate o doza de 200 de mililitri de cafea, in timp ce cealalta jumatate a primit un placebo.
A doua zi, voluntarii din ambele grupuri au fost rugati sa priveasca o alta serie de imagini, din care, o parte dintre fotografii le-au fost prezentate si cu o zi inainte, in timp ce alte imagini erau similare, dar cu unele diferente.
Membrii celor doua grupuri au reusit sa distinga intre cele două serii de imagini in maniera similara, insa cei care au baut cafea au reusit sa distinga mai usor diferentele mai mult sau mai putin evidente din cazul imaginilor similare din cele doua serii.
“Daca am fi folosit un test standard pentru memorie, fara aceste imagini similare intre care este mai greu sa faci diferenta, nu am fi descoperit niciun efect benefic al cafeinei pentru memorie”, a comentat Prof. Yassa.
Agerpres
http://www.curademiere.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu