ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 15 ianuarie 2014

Anghinarea tratează colesterolul mări


Anghinarea tratează colesterolul mări
Reducerea nivelului de colesterol – nivelul ridicat de cianina din compozitia anghinarei asigura un nivel scazut al colesterolului LDL prin stimularea eliminarii grasimilor si mai mult decat atat, ajuta la mentinerea unei valori constante a colesterolului benefic. Datorita actiunii intensive a anghinarei asupra grasimilor din organism, aceasta planta determina si buna functionare a sistemului cardiovascular, care este in corelatie directa cu nivelul grasimilor din sange.
Actiune puternic antioxidanta – anghinarea se afla printre plantele cu cea mai bogata compozitie in antioxidanti, clasandu-se pe locul 7 dintr-o serie de peste 1000 de alimente cu rol in detoxifierea organismului. Astfel, aceasta asigura protectia impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi si a depunerilor de grasime la nivelul vaselor de sange, previne imbatranirea celulelor, scade riscul instalarii obezitatii si stimuleaza imunitatea.
• Prevenirea hipertensiunii arteriale – un alt nutrient important continut de anghinarea este potasiul, unul dintre mineralele cu beneficii vitale asupra sistemului cardiovascular si secretiei optime a bilei.
Anghinarea poate fi consumata si sub forma de supliment, obtinut prin extractia naturala a acestei plante. Produsul Anghinare de la Ropharma contine acest ingredient-cheie si este imbunatatit cu stearat de magneziu ce ajuta la digestie, imbunatateste sistemul vascular si scade nivelul de stres.
Anghinarea este una dintre cele mai cunoscute plante din regiunea mediteraneana, fiind utilizata nu doar in gastronomie, ci si in scopuri medicinale datorita proprietatilor curative extrem de variate.
Beneficiile nutritionale ale acesteia se mentin atat in stare naturala, cat si in cazul in care planta este gatita la aburi, intrucat isi poate conserva vitaminele si mineralele chiar si la temperaturi ridicate.
Actiunea terapeutica a anghinarei se datoreaza in special continutului ridicat de cinarina, un compus al potasiului cu rol puternic antioxidant, diuretic si de protectie impotriva substantelor nocive din organism. De aceea, specialistii Ropharma recomanda utilizarea anghinarei pentru reducerea colesterolului, in problemele digestive, detoxifierea si asigurarea functionarii corecte a ficatului.
Deoarece exista doua tipuri de colesterol, HDL (colesterolul bun) si LDL (colesterolul rau), este important de stiut ca nivelul ridicat al colesterolului LDL produce ingrosari si chiar blocari ale arterelor, putand fi cauza unui infarct miocardic sau a unui accident vascular cerebral. In shimb, colesterolul benefic HDL contine antioxidanti, proteine si un nivel scazut de lipide, avand efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Astfel, planta de anghinare actioneaza intr-un mod complex asupra organismului, determinand scaderea nivelului de colesterol LDL si simultan stimuland colesterolul HDL datorita continutului bogat in nutrienti si a proprietatilor variate ale acestora.
ANGHINAREA – BENEFICIILE SALE CONSTAU IN:
Imbunatatirea functionarii bilei – Dischinezia biliara sau “ bila lenesa” este cel mai adesea determinata de consumul excesiv de alimente bogate in grasimi sau foarte condimentate, un nivel ridicat de stres sau lipsa activitatilor fizice. Pulpa de anghinare are un continut ridicat de antioxidanti din familia polifenolilor, care au rolul de a stimula procesul de functionare a bilei.
Stabilizarea nivelului glicemic – anghinarea asigura aproximativ un sfert din doza zilnica recomandata de fibre ce regleaza indexul glicemic din sange, normalizeaza metabolismul si ajuta la controlarea apetitului.
Sursa: Healthy
http://www.napocanews.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu