ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 15 ianuarie 2014

Alimente-MINUNE care ne ajută să trăim mai mult
Alimente-MINUNE care ne ajută să trăim mai mult Într-o lume măcinată de stres, în care totul se derulează pe "repede/înainte", să ne prelungim durata vieţii poate deveni o veritabilă provocare. Specialiștii susţin că o serie de alimente au proprietatea de a ne ajuta să trăim mai mult.
Ideal ar fi ca bolile să fie prevenite, nu tratate. De aceea, specialiștii ne sfătuiesc să adoptăm un stil de viaţă echilibrat care ne va feri de apariţia bolilor cardiovasculare și, implicit, ne va prelungi viaţa. Măsura ar fi eficientă în condiţiile în care doi din trei români sunt "uciși" de aceste afecţiuni, iar unul din trei suferă de hipertensiune.

Factori de risc ai bolilor cardiovasculare
-Vârsta

-Obezitatea

-Fumatul

-Sedentarismul

-Hipertensiunea arterială

-Colesterolul

-Stresul

-Ereditatea

-Diabetul zaharat

Oul de prepeliţă, singurul dietetic
"Adoptarea unei alimentaţii sănătoase presupune să consumăm carne de viţel, de pui și de pește pentru că se digeră ușor și este săracă în grăsimi. Mai mult, oul de prepeliţă este singurul ou dietetic. Pentru creșterea imunităţii și îmbunătăţirea digestiei, ar fi bine să beţi dimineaţa un pahar cu suc de roșii sau de grepfrut în care puneţi un bob de drojdie de bere", explică dr. Lurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Mierea ne menţine tineri
"Ideal ar fi să înlocuiţi zahărul cu mierea. Aceasta nu doar că ne îmbunătăţește memoria, dar previne și îmbătrânirea organismului. În plus, mierea conţine aproape toate vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul nostru", recomandă medicul.

Uleiul de măsline scade colesterolul
"Pentru a vă reduce valorile colesterolului sau a le menţine în limite normale, trebuie să optaţi pentru uleiul de măsline. Grăsimile monosaturate pe care le conţine nu doar că previn ateroscleroza, dar au și proprietatea de a îmbunătăţi memoria. În plus, nu trebuie să uitaţi regula de bază a alimentaţiei sănătoase: consumul de fructe și de legume. De exemplu, cartofii și morcovii menţin sănătatea pielii și ochilor și previn infecţiile,iar migdalele au multă vitamina E ce scade riscul de accident vasculare cerebral la femei", susţine dr. Luca.

"Fasolea este o leguminoasă bogată în fibre, care reglează digestia. În plus, reglează și tensiunea arterială, glicemia și colesterolul.", Dr. Laurenţiu Luca
"Legumele și fructele ne protejează de apariţia bolilor cronice.", Dr. Laurenţiu Luca
"Peștele este considerat hrană pentru creier și ar trebui consumat de trei ori pe săptămână.", Dr. Laurenţiu Luca

Autor: Ziarulring.ro
Sursa: www.ziarulring.ro  Marti, 14 Ianuarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu