ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 3 ianuarie 2014

Alimente cu rol detoxifiant

03 ianuarie 2014 | Monica GeorgescuFie că îţi doreşti să pierzi în greutate, să te simţi mai energică, că vrei să-ţi cureţi tenul sau că ai nevoie de un stimul pentru starea generală de spirit, alimentele pe care le consumi te pot ajuta mai mult decât îţi imaginezi. Iată ce îţi propunem.
Ghimbir
În cazul în care alimentele grase sau alcoolul au cauzat probleme sistemului tău digestiv, ar putea fi de folos să consumi nişte ghimbir. Acesta nu reduce doar senzaţia de greață, ci îmbunătățește digestia, combate balonarea şi reduce gazele. În plus, rădăcinoasa are un conţinut ridicat de antioxidanţi şi este bună pentru stimularea sistemului imunitar. Pentru o digestie mai bună, bea ceai de gimbir sau adaugă ghimbir ras în sucul tău de fructe.
Ceai verde
Deși nu este chiar un aliment, nicio dietă de detoxificare nu ar fi completă fără un consum regulat de lichide esențiale. Fluidele sunt esențiale pentru păstrarea organelor perfect sănătoase și te ajută să elimini toxinele din organism. Consumul de ceai verde te ajută să pierzi în greutate şi este bogat în antioxidanţi. De asemenea, protejează ficatul de boli.
Fructe proaspete
Fructele proaspete sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanţi şi fibre și sunt, de asemenea, scăzute în calorii, făcându-le o parte importantă a dietelor de detoxificare. Dacă vrei ochi luminoşi, o piele şi un păr mai strălucitoare, dar și o mai bună digestie, crește aportul de fructe şi mănâncă cât mai multe soiuri. Îţi poţi începe ziua cu o salată de fructe proaspete sau cu un suc de fructe.
Orez brun
Dacă vrei să-ţi cureți organismul și să-ţi ameliorezi sănătatea, este bine să reduci cantitatea de produse alimentare procesate. Completează-ţi dieta cu cereale integrale sănătoase, cum ar fi orezul brun, bogat în substanţe nutritive, bune în detoxificare, dar şi vitamine din complexul B, magneziu, mangan şi fosfor. Orezul brun are şi multe fibre, ce îţi curăţă colonul și seleniu, care protejează ficatul.
http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu