ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 7 decembrie 2013

Vitamina care combate cancerul de sân. Un chirurg de top spune că dacă ar fi luată zilnic ar putea salva mii de vieţi
Vitamina care combate cancerul de sân. Un chirurg de top spune că dacă ar fi luată zilnic ar putea salva mii de vieţi
Toate femeile care au împlinit  20 de ani ar trebui să ia zilnic vitamina D ca să-și scadă riscul de cancer mamar, susţine un medic brtanic.

Profesorul Kefah Mokbel, medic chirurg la o clinica London Breast Clinic spune că vitamina D ar putea salva o mie de vieţi în fiecare an. Medicul a aînceput deja să prescrie pastilele pacientelor sale și consideră că toate femeile ar trebui să ia vitamina D, chiar și cele care nu au fost diagnosticate cu cancer de sân., scrie www.doctorulzilei.ro .
”Sunt de părere că femeile care au împlinit 20 de ani ar trebui să primească gratis suplimente de vitamina D deoarece este foarte eficientă în prevenirea cancerului de sân”, spune prof. Mokbel.
”Este dovedit știinţific că femeile care au niveluri mai crescute de vitamina D au mai multe șanse să învingă boala. Studiile au arătat, de asemenea, că femeile care au niveluri crescute de vitamina D sunt mai puţin predispuse să dezvolte cancer de sân”, a adăugat medicul.
Vitamina D este cunoscută pentru rolul său în menţinerea unui sistem osos sănătos. Însă, oamenii de știinţă au descoperit că are un rol esenţial pentru sistemul imunitar și pentru reglarea modului în care se înmulţesc celulele. Ambele sunt factori-cheie în lupta împotriva cancerului.
Potrivit Harvard School of Public Health din SUA, lipsa de vitamina D crește riscul dezvoltării unor boli cronice, inclusiv osteoporoză, boli de inimă, anumite tipuri de cancer și scleroză multiplă și a unor boli infecţioase precum tuberculoză sau gripă.
Prof. Mokbel spune că după ce și-a testat pacientele, jumătate dintre ele aveau lipsă de vitamina D.
” Le-am dat vitamina D tututor pacientelor mele pentru că nivelurile mai crescute protejează împotriva cancerului de sân. Vitamina D stimulează sistemul imunitar și ajută la distrugerea celulelor canceroase”, spune chirurgul.

Autor: Doctorul zilei
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Joi, 5 Decembrie 2013
Citeste despre: : cancer de san vitamina d

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu