ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 7 decembrie 2013

Turta dulce cu miere, cafea si cuisoare





Turta dulce cu miere, cafea si cuisoare
Turta dulce cu miere, cafea si cuisoare
Turta dulce cu miere, cafea si cuisoare este o reteta nemteasca. Surpriza din aceasta reteta este piperul de Jamaica. Acesta face turta dulce picanta si scoate in evidenta aroma cuisoarelor. Daca ti-e teama ca turta dulce va fi prea picanta, poti inlocui piperul cu un amestec de scortisoara si nucsoara. Ingrediente: 4 oua, 175 g de zahar, 250 g de miere, 100 ml de ulei, 400 g de faina, jumatate de lingurita de sare, 2 lingurite de praf de copt, o lingurita de bicarbonat, jumatate de lingurita de cuisoare pudra, jumatate de lingurita de piper de Jamaica, 3 lingurite de cafea solubila, 250 ml de apa fierbinte.
Cum se prepara turta dulce cu miere
Topeste cafeaua solubila in apa fierbinte si lasa sa se raceasca. Bate galbenusurile cu zahar, pana se topeste. Adauga uleiul, mixeaza, apoi mierea si mixeaza pana amestecul devine cremos. Separat, amesteca faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul si mirodeniile. Uneste intr-un bol mai mare ouale, faina si cafeaua si mixeaza bine. Bate albusurile spuma si incorporeaza-le in amestec fara sa mai folosesti mixerul, ci cu o lingura de lemn, cu miscari de jos in sus. Coace turta dulce 35-40 de minute in cuptorul preincalzit la 165 de grade.
Lasa turta dulce cu miere, cafea si cuisoare sa se raceasca, apoi taie felii care se vor potrivi de minune cu o cana de lapte caldut.

http://www.curademiere.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu