ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 4 decembrie 2013

Tratament pentru infecţia urinară. 3 sfaturi care te ajută
Tratament pentru infecţia urinară. 3 sfaturi care te ajută Nevoia imperioasă de a urina ar putea candida la titlul de «cel mai penibil simptom», iar infecţia urinară, la titlul de «cea mai umilitoare boală». Vezi cum să o tratezi!
Dacă ai avut deja o cistită, sigur am reușit să-ţi trezesc niște amintiri neplăcute; dacă nu, mai bine află cum s-o previi, căci e puţin probabil să scapi - statisticile spun că nu există femeie să nu facă cel puţin o infecţie urinară în viaţa ei. În 90% din cazuri, cea care te plimbă de zeci de ori pe zi la baie se numește Escherichia Coli, o bacterie banală, care trăiește în zona perineului și care are abia așteaptă să se agaţe cu picioruţele-i microscopice de mucoasele tale și să te necăjească. Condiţiile prielnice ar fi actul sexual, deshidratarea, dar și anomaliile anatomice ale tractului urinar.
Cum te lupţi cu infecţia urinară

Simplu! Iei ceva care s-o împiedice să trăiască (un antibiotic). Totuși, nu lua niciun tratament medicamentos fără să fii consultată de un medic. E posibil ca simptomele pe care le ai să aibă altă cauză: o vaginită, vezică iritabilă sau cancer vezical. Cel mai bine ar fi însă să previi apariţia cistitei.
Îmbracă-te adecvat. Nici prea subţire, ca să răcești, nici prea gros, ca să nu lași pielea să respire. Evită lenjeria sintetică în favoarea celei din bumbac, care e mai puţin iritant.
Hidratează-te din belșug. Vei avea nevoie mai des la toaletă, dar jetul de urină diluată va „spăla“ bacteriile întâlnite în cale.
Ai grijă ce mănânci și ce bei. Limitează citricele, cafeaua, condimentele, alcoolul, roșiile și ciocolata. În schimb, bea suc de merișor. Dacă nu-ţi place gustul sau nu găsești tot timpul, ia un supliment alimentar cu extract de merișor (e mult mai concentrat!). Fructele de merișor conţin precursori antocianici, care au ca efect împiedicarea fixării bacteriilor de peretele vezicii urinare și al uretrei.

Autor: Unica.ro
Sursa: www.unica.ro  Sambata, 30 Noiembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu