ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 31 decembrie 2013

Secretul redescoperit al tibetanilor: Beneficiile uimitoare ale catinei
Luni, 30 Decembrie 2013, 11:20
109 vizite - 0 comentarii

DISTRIBUIE PE GOOGLE+
click pe poza: FOTO (1)



 Un vechi secret de vindecare folosit in Tibet din vechi timpuri, este redescoperit si in Vest. De mii de ani, tibetanii foloseau catina care creste in salbaticia muntilor Himalayeni ca aliment si ca medicament. Ei tratau o multime de probleme, de la bolile respiratorii, pana la problemele cu pielea.

Catina este unul dintre cele mai potente medicamente naturale. Catina contine o multime de antioxidanti, este o importanta sursa de Omega 7, care este de asemenea, foarte importanta pentru organism.
La noi in tara este mai cunoscuta catina alba, decat cea rosie; in unele parti i se mai spune si catina de rau sau simplu catina, scrie Wikipedia. Nuumele stiintific al acestei plante este Hippophaë rhamnoides L. Catina este un arbust foarte ramificat si spinos care in Romania creste incepand din regiunile nisipoase si pietrisurile litorale pana in regiunile muntoase, alcatuind uneori cranguri si tufisuri destul de intinse.
Catina alba se utilizeaza deopotriva in industria alimentara, in silvicultura, in farmacie dar si ca planta ornamentala. Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. In fructele coapte continutul depaseste 400-800 mg la 100 g suc proaspat. Alte vitamine prezente in fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regasim celuloza, betacaroten (intr-un procent net superior celui din pulpa de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, etc.
Catina contine peste 190 de nutrienti si fitonutrienti, transformand-o intr-un super aliment pentru organism si in acelasi timp un medicament natural care ajuta la tratarea mai multor boli.
Beneficiile catinei
Catina ajuta in ameliorarea problemelor respiratorii.
Astmul, tusea cronica, alte tulburari de respiratie, acestea sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute boli care in mod traditional sunt tratate cu ajutorul catinei.
Catina vindeca bolile de stomac.

Catina prezinta proprietati antiinflamatoare astfel incat ea devine un bun adjuvant in tratarea bolilor gastrointestinale. Uleiul de catina prezinta proprietati curative si de protectie a sistemului gastrointestinal, reducand efectul daunator al unor bacterii cum este E-coli.
Catina este un foarte bun regenerator pentru peiele.

Cand vine vorba despre probleme ale pielii, au fost aratate beneficii nemaipomenite in cazul unor afectiuni ca: acneea, arsurile, dermatitele, eczemele, rosacea, ranile.
Nutrientii pe care ii contine catina sunt foarte benefici pielii, dar mai ales cantitatea foarte mare de Omega 7 pe care o contine, ajuta pielea sa se regenereze, minimizand si aspectul ridurilor.

Catina lupta impotriva cancerului.

Intr-un studiu publicat de catre revista de farmaceologie ISRN Pharmacology, un grup de cercetatori a aratat ca extractele de catina s-au dovedit a fi foarte eficiente in anihilarea celulelor canceroase si leucemiei limfatice. Si alte studii de specialitate au aratat ca aceasta planta are beneficii importante in cazul tumorilor.
Catina ajuta in dietele de slabit.
Fructul de catina ajuta de asemenea si dietele de slabire. Ne vom referi din nou la Omega 7, care are capacitatea de a impiedica trupul sa mai stocheze grasime. De asemenea, ne ajuta sa ne pastram masa ideala.
Catina ajuta sistemul imunitar, creste nivelul de energie si ofera protectie impotriva razelor ultraviolet.

Nu este o surpriza ca un aliment care este asa de bogat in nutrienti ofera si protectie sistemului imunitar, stimuland de asemenea si nivelul de energie. Uleiul de catina este de asemenea un protector natural impotriva razelor de soare.
Autor:    Garbo.roSursa:   www.garbo.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu