ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 20 decembrie 2013

Leacuri din bucătărie pentru mici accidente

20 decembrie 2013 | Sorina Severin



Și acum mai țin minte când am pus pentru prima dată mâna pe capacul încins de la tigaie. O durere puternică mi-a săgetat degetele, dar până să-mi dea lacrimile mama a știut cum să-mi aline suferința, presărând puțină sare peste rană.
Dacă ai suferit un mic accident, înainte să apelezi la tratamentele clasice cu medicamente, poți încerca un remediu pe care cu siguranță îl ai prin bucătărie.
Mierea oprește sângerarea
Nici nu ți-ai dat seama cum a alunecat cuțitul în timp ce tăiai legumele, dar te-ai ales cu o rană adâncă. Pentru a o cicatriza cât mai repede, apelează cu încredere la efectul binefăcător al mierii. Spală tăietura sub un jet de apă rece și aplică deasupra un strat subțire de miere. Aceasta are rol antibacterian și va preveni eventualele infecții.
Iaurtul calmează arsurile pielii
Ți s-a părut că mâncarea a rămas fără apă și te-ai grăbit să ridici capacul de pe oală. Însă tot ce ai reușit să faci este să te opărești cu abur, iar acum usturimea este de nesuportat. În acest caz, iaurtul este soluția salvatoare. Aplică pe zona afectată un strat gros de iaurt și lasă-l să acționeze până când se usucă.
Grăsimea din iaurt va hidrata pielea în profunzime și va grăbi regenerarea celulară. Repetă tratamentul până când roșeața și usturimea rămân doar o simplă amintire. Poți grăbi regenerarea pielii dacă ai o dietă echilibrată, cu multe vitamine și minerale. Și suplimentele alimentare îți pot fi de ajutor, mai ales că pot fi luate de întreaga familie, pentru că suplinesc deficitul de substanțe nutritive necesare bunei funcționări a organismului.
Varza reduce inflamația
Iarna este anotimpul în care ești mai predispusă la entorse și la luxații, așa că ar trebui să ai mereu în casă o căpățână de varză. Are proprietatea de a diminua umflăturile cauzate de leziunile ligamentelor și astfel îți vei recăpăta mobilitatea în cel mai scurt timp. Zdrobește, pe o suprafață mai tare, o frunză de varză cu sucitorul și pune-o peste zona inflamată. Așază peste ea un bandaj din tifon curat și las-o să acționeze timp de 1-2 ore. Reia tratamentul de 2-3 ori pe zi până când inflamația se retrage.
Sfatul specialistului: Delia Simona Popa, consultant nutriție și sănătate, e-mail : contact@hranatate.ro
Din frigiderul meu nu lipseşte crema de gălbenele, pe care o folosesc la orice : zgârieturi, julituri sau arsuri. Este foarte simplu de făcut: pun la topit, pe baie de aburi, o cană de grăsime solidă (eu prefer grăsimea vegetală: unt de cacao, unt de shea, ulei de palmier, ulei de cocos, dar se pot folosi şi grăsimile animale: untură de porc, osânză de oaie sau unt). După ce s-a topit adaug și 1-2 pumni de flori de gălbenele şi mai las pe foc 5 minute. Dacă ai, poţi folosi şi ceară de albine naturală, curată (cam cât o nucă), deoarece stimulează efectul cicatrizant. Las toate ingredientele să se omogenizeze până a două zi, când pun din nou la fiert pentru 10 minute. Strecor amestecul şi-l torn în borcane. Crema ţine 6 luni dacă o păstrezi la rece, în frigider.
http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu