ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 4 decembrie 2013

 Legătura dintre sticlele din plastic și migrene
Legătura dintre sticlele din plastic și migrene
Obiceiul de a bea apă din pahare sau sticle de plastic poate crește riscul de apariţie a migrenelor, atenţionează oamenii de știinţe americani.
În urma mai multor analize, specialiștii au descoperit că una dintre substanţele folosite la fabricarea produselor din plastic, anume bisfenol A, poate cauza dureri de cap debilitante (cea mai severă formă de migrenă).
Concluziile se alătură și celorlalte studii care au arătat că folosirea frecventă a produselor care conţin bisfenol A este asociată cu bolile cardiace, obezitatea sau chiar infertilitatea.
Pentru a vedea care sunt efectele substanţei bisfenol A, oamenii de știinţă de la Universitatea din Kansas au administrat o dată la trei zile doze mici pe un grup de cobai.
La doar jumătate de oră de la expunere, cobaii începeau să devină mai activi, se fereau de lumină și de zgomot, dar prezentau și semne de sensibilitate la nivelul capului. În cazul femelelor cobai, specialiștii au observat că pe lângă durerile de cap apăreau și tulburări hormonale.
,,Rezultatele obţinute arată că expunerea frecventă la substanţa bisfenol A poate amplifica simptomele ușoare ale afecţiunilor la care suntem predispuși. Mai mult, bisfenol A este implicată și în apariţia migrenelor, ceea ce poate ajuta la găsirea unei strategii pentru prevenirea acestora”, a afirmat Fayyaz Ahmed, medic neurolog.
Specialiștii au totuși și o veste bună în urma cercetărilor: reducerea expunerii la substanţa bisfenol A poate scădea și riscul de apariţie a problemelor de sănătate.    

Autor: Click sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Luni, 2 Decembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu