ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 31 decembrie 2013

Descoperă beneficiile consumului de vin!

31 decembrie 2013 | Elena Diaconu



Pe lângă savoarea intensă pe care o are, vinul este o licoare cu numeroase proprietăţi terapeutice. Iată ce-l face atât de sănătos şi cum îţi e de folos.
Vinul roşu este bogat în resveratrol, un antioxidant puternic care se găseşte în coaja boabelor de struguri. De asemenea, acesta conţine potasiu, fluor, fosfor, colină (vitamină din complexul B), flavonoide şi alte substanţe nutritive care asigură buna funcţionare a organismului. Cu toate acestea, băutura poate fi considerată medicament atâta timp cât este consumată cu moderaţie.
Ţine glicemia sub control
Resveratrolul ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge, fiind de un real folos pentru persoanele care suferă de diabet. O doză de 250 mg de resveratrol pe zi este suficientă pentru a menţine sub control glicemia, mai ales în cazul diabeticilor. Consumul de vin ajută şi la prevenirea problemelor de memorie (maladia Alzheimer, demenţă etc.), deoarece substanţele din compoziţia băuturii împiedică formarea unei proteine numite beta-amiloid, care declanşează, de obicei, boli la nivelul sistemului nervos.
Menţine sănătatea arterelor
Polifenolii din compoziţia vinului roşu au capacitatea de a preveni debutul, cât şi evoluţia aterosclerozei. Această afecţiune cardiovasculară se manifestă prin depunerea de grăsimi şi calciu pe artere, ducând la îngreunarea circulaţiei sângelui către organele vitale. 
Te ajută să ai un somn liniştit
Dacă adormi greu sau te trezeşti de multe ori în timpul nopţii, bea un pahar cu vin roşu înainte de culcare. Această băutură conţine melatonină, o substanţă care, în mod normal, este secretată de creier şi este responsabilă de inducerea somnului. Melatonina are şi proprietăţi antiîmbătrânire şi anticancerigene care menţin pielea frumoasă şi trupul sănătos.
Reduce colesterolul din sânge
Într-un studiu al Universităţii Complutense, din Madrid, se arată că vinul roşu poate reduce nivelul colesterolului din sânge, graţie antioxidanţilor pe care îi conţine. Astfel, riscul de a suferi de boli vasculare precum infarctul sau accidentul vas­cular cerebral este cu mult redus în cazul celor care beau vin, spre deosebire de al celor care preferă alte băuturi.
Ruxandra  Constantina Medic de familie, competenţe în apifitoterapie Cabinet consultanţă naturopată Tel: 0733.299.355
Vinul este considerat un aliment-medicament, deoarece contracarează efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului, previne apariţia îmbătrânirii premature, îmbunătăţeşte digestia, accelerează metabolismul, creşte tonusul fizic şi combate starea de astenie, oboseala şi depresia. Cu toate acestea, femeile însărcinate sau care alăptează şi persoanele cu afecţiuni hepatice, epilepsie sau care au probleme renale grave ar trebui să evite consumul de vin roşu. Altfel, se poate bea câte un pahar de vin zi de zi, la masa de prânz sau de seară. 
http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu