ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 17 decembrie 2013

De ce trebuie sa mananci un mar inainte de masa

mereMerele taie pofta de mancare, hidrateaza, detoxifiaza. De aceea, daca vrei sa slabesti, nutritionistii recomanda sa mananci un mar inainte de masa.
Merele detoxifiaza – Merele sunt bogate in fibre solubile si insolubile. Fibrele insolubile, cum ar fi celuloza, stimuleaza si accelereaza tranzitul intestinal. Fibrele solubile, cum ar fi pectina, formeaza un gel in contact cu apa, gel care capteaza grasimile si zaharurile si le incetineste absorbtia. Un mar inainte de masa curata sistemul digestiv si te ajuta sa lupti cu colesterolul.
Merele hidrateaza – Merele contin 85% apa, de aceea, dupa ce mananci un mar organismul va fi mai hidratat.
Merele taie pofta de mancare – Pentru ca sunt bogate in apa si in fibre, merele umplu bine stomacul. Un mar inainte de masa iti taie pofta de mancare, te face sa mananci mai putin in timpul mesei si sa renunti la a rontai ceva intre mese.
Merele te fac sa consumi mai putine calorii – In timpul primului sfert al mesei consumi jumatate dintre calorii. Este de preferat sa te saturi cu un mar slab caloric (75-90 de calorii pentru un mar de marime medie) inainte de masa, acest lucru va reduce cu 15% numarul caloriilor absorbite.
Merele asigura o digestie buna – Merele au un pH ideal (in jur de 3,8), care asigura o digestie buna. Consumul unui mar inainte de masa iti permite sa digeri mai bine hrana.
Merele au un index glicemic scazut – Un mar este gustarea ideala atunci cand ti se face foame intre mese. Mananca un mar inainte de fiecare masa, dar si la gustare.
http://www.curademiere.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu