ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 4 decembrie 2013

Ce se întâmplă cu INIMA ta dacă BEI ENERGIZANTE
Ce se întâmplă cu INIMA ta dacă BEI ENERGIZANTE Cercetătorii de la Universitatea din Bonn, Germania, avertizează asupra efectelor periculoase pe care băuturile energizante le au asupra consumatorilor. Potrivit acestora, consumul băuturilor bogate în cafeină crește riscul apariţiei unor probleme de ritm cardiac, potenţial fatale.

În urma studiilor întreprinse de experţi, persoanele care au băut energizante, cu conţinut ridicat în cofeină și taurină, au prezentat, o oră mai târziu, rate crescute ale contracţiilor cardiace. Aceast lucru înseamnă că partea inimii care pompează sânge oxigenat în organism - ventriculul stâng- se contracta mai puternic.

"Până acum nu știam sigur ce efecte au aceste băuturi asupra funcţionalităţii inimii. De regulă, băuturile conţin taurină și cafeină ca ingrediente principale, iar conţinutul de cafeină este de trei ori mai mare decât în cazul altor băuturi, precum cafeaua sau cola. Există o multitudine de efecte secundare ce sunt asociate cu consumul ridicat de cafeina, printre acestea numărându-se ritmul cardiac crescut, palpitaţiile, tensiunea crescută și, în cazuri severe, convulsiile și chiar moartea subită", a declarat dr. Jonas Dörner, de Universitatea din Bonn. Acesta a mai declarat că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înţelege exact mecanismul de acţiune al băuturilor energizante și durata efectelor acestora.
 


Autor: Ziarulring.ro
Sursa: www.ziarulring.ro  Luni, 2 Decembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu