ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 4 decembrie 2013

Ce legătură există între diabetul de tip 2 și Alzheimer
 Ce legătură există între diabetul de tip 2 și Alzheimer Alzheimerul și diabetul sunt aceeași boală, susţin specialiștii. Aceștia au descoperit că demenţa este de fapt diabtul de tip 2 în stadii avansate.
Aceasă descoperire explică de ce aproape trei sferturi dintre pacienţii cu această formă de diabet dezvoltă Alzheimer.
Cercetătorii de la Universitatea Alabny din New York State sunt de părere că excesul de insulină ajunge în creier și duce la probleme cognitive, precum pierderea memoriei și confuzia.
”Persoanele care dezvoltă diabet de tip 2 trebuie să realizeze că acesta este un prim pas pe drumul către declinul cognitiv. Dacă la început nu mai sunt capabile să se joace împreună cu copiii lor, peste 30 de ani nici măcar nu îi vor mai recunoaște”, explică Ewan McNay.
Oamenii de știinţă au au hrănit 20 de șobolani cu o dietă bogată în grăsimi, pentru a le da diabet de tip 2. apoi au testat creierul animalelor și au descoperit că pe măsură ce diabetul progresa, capcităţilor lor cognitive erau mai afectate.  Cercetătorii au observat la șoareci și plăci amiloide, prezente la pacienţii cu Alzheimer.
Ca să ţinem la distanţă diabetul de tip 2 și Alzheimerul McNay ne sfătuiește:  „Mergeţi la sală și mâncaţi mai puţine dulciuri”

Autor: Libertatea
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Marti, 3 Decembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu