ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 4 decembrie 2013

Adevărat sau fals despre cistită. Învaţă să te aperi de ea!
Adevărat sau fals despre cistită. Învaţă să te aperi de ea!
Urinări dese, cu senzaţia de arsură; și totuși simţi nevoia să te întorci imediat la toaletă; dureri de burtă; ufff! Câte femei au scăpat fără a face cunoștinţă cu cistita?

Rărești drumurile la toaletă, dacă bei mai puţin
FALS. Important nu este să nu mai faci naveta la toaletă, ci să scapi mai repede de simptomele care te obligă la acest drum! Așa că trebuie să bei minimum 1,5 l (apă, ceai), pentru a reduce concentraţia urinei și a preveni/elimina infecţia (cistita este o inflamaţie a vezicii urinare, uneori și a uretrei, ce apare în urma unei infecţii). Această măsură funcţionează și ca prevenţie contra cistitei, și ca remediu, când ea “s-a instalat”.
Desuurile din materiale naturale te apără de ea

ADEVĂRAT. Bumbacul și mătasea au toate atuurile în faţa materialelor sintetice: ele lasă să treacă aerul, păstrând căldura pielii și ajutând-o să se usuce. Un sfat în plus (pentru femeile mai... comode): lenjeria intimă trebuie schimbată zilnic. Cu alta, impecabil de curată, firește.
După sex, eviţi să urinezi

FALS. Ba din contră, cistita recidivează în special după ce a avut loc raportul sexual - “context” în care germenii aflaţi la intrarea în vagin pot ajunge ușor în uretră. Concluzia: fă-ţi un obicei (bun) din a urina după fiecare contact sexual. Urina ia cu ea și bacteriile prezente în uretră.
Pantalonii strâmţi favorizează infecţiile urinare

ADEVĂRAT. Un astfel de pantalon strânge și freacă pielea, favorizând transpiraţia și macerarea. Astfel, creează condiţii optime pentru multiplicarea  germenilor și pentru (re)apariţia cistitei.

Autor: Libertatea
Sursa: www.libertatea.ro  Duminica, 1 Decembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu