ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 12 decembrie 2013

6 lucruri interesante despre ochii tăi

marţi, 12:00

Ochii tăi pot trăda mai multe decât crezi. Ce ştii, de fapt, despre modul în care priveşti lumea?

6 lucruri interesante despre ochii tăi
1. Culoarea ochilor poate fi un indicator pentru cât de mult îţi place să bei. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Georgia, SUA, persoanele cu ochi în culori deschise obişnuiesc să bea alcool mai des decât cei cu ochi căprui sau negri.

2. Contactul vizual în timpul flirtului poate îmbrăca numeroase forme, de la a stărui o clipă pentru a privi gura partenerului, până la dilatarea pupilelor şi chiar imitarea involuntară a modului în care interlocutorul clipeşte.
3. Dacă nu eşti sigur că poţi avea încredere în cineva, priveşte persoana respectivă fix în ochi. Dacă îşi mută privirea în sus şi uşor spre stânga ta, cel mai probabil nu este de încredere. Dacă îşi amineşte anumite informaţii, interlocutorul va privi în direcţia opusă.
4. De când ai început să citeşti acest articol. ai clipit de cel puţin şase ori. În medie, adulţii clipesc o dată la 5 secunde, deci de 6,5 milioane de ori pe an. Muşchiul care controlează această funcţie este cel mai rapid din corpul uman.
5. Ochii tăi pot identifica până la 10 milioane de tonuri diferite, iar modul în care percepi culorile poate influenţa multe aspecte ale vieţii tale. Chiar şi mâncarea sau băutura pot avea gusturi diferite în funcţie de culorile pe care tu crezi că le au.
6. 80% din bolile oculare care afectează oamenii din lumea întreagă sunt curabile sau pot fi evitate. Nu uita să programezi un control oftalmologic din când în când!
 
Autor:
Gabriela Voicu
Sursa:
wisebread.com
Sursa-foto:
wisebread.com
http://www.apropo.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu