ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 12 decembrie 2013

5 sucuri naturale bune pentru sănătatea ta

12 decembrie 2013 | Elena Diaconu



Dacă nu-ți place să consumi fructele sau legumele ca atare, te poti bucura de gustul și de proprietățile lor şi sub formă de sucuri proaspete, care te ajută să fii suplă şi sănătoasă.
Legumele și fructele proaspete au un conținut ridicat de substanțe nutritive, spre deosebire de variantele preparate termic (prin fierbere, legumele și fructele își pierd din proprietăți).
Sucul de morcovi previne anemia
Deoarece este bogat în vitamine (A, B, C, D, E și K) și minerale (calciu, cupru, magneziu, potasiu, mangan), sucul de morcovi este un bun tonic și previne anemia. De asemenea, consumat în mod constant, întărește sistemul imunitar, stimulează funcțiile hepatice, întinerește țesuturile cutanate și cicatrizează rănile. 
Sucul de portocale ţine colesterolul în frâu
Vitamina C este esențială pentru organism în sezonul rece, iar sucul de portocale o conține din plin. Astfel, corpul tău va fi mult mai rezistent în fața bolilor, tensiunea va fi în limite normale, la fel ca și nivelul total al colesterolului din sânge.
Sucul de sfeclă roșie protejează ficatul
Acesta conține săruri minerale, zaharuri, oligoelemente, numeroase vitamine și fier, mineral care accelerează procesul de ardere a grăsimilor. Totodată, ajută la eliminarea rapidă a substanțelor toxice din ficat. Se consumă câte un pahar, de trei ori pe zi.
Sucul de rosii întărește oasele
Studiile arată că un consum constant de suc de roșii poate ține osteoporoza departe. Datorită conținutului său bogat în licopen (substanță care dă culoarea acestor legume), roșiile mențin sănătatea oaselor, prevenind astfel apariția problemelor articulare.
Info: Sucul de roșii previne și bolile digestive, printre care gastrită, ulcer și hiperaciditate gastrică.
Suc de mere, pentru o minte ageră
Sărac în calorii, dar bogat în fibre, minerale și vitamine, sucul de mere reduce colesterolul „rău“ și împiedică acumularea acestei substanțe grase pe vasele de sânge. În plus, curăță ficatul și rinichii de toxine dăunătoare, iar studiile recente arată că poate preveni chiar și afecțiunile degenerative ce afectează creierul, precum boala Alzheimer.  
http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu