ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 17 decembrie 2013

5 cauze ale respirației urât mirositoare

16 decembrie 2013 | Sorina Severin



Chiar dacă ai o igienă orală corectă, în anumite momente simți că ai o respirație urât mirositoare, așa numita halenă. Iată ce o provoacă!
Medicamentele
Unul dintre efectele adverse ale consumului de medicamente în mod constant este apariția senzației de gură uscată. Medicamentele inhibă producția de salivă, iar în lipsa ei se înmulțesc particulele care provoacă halena.
Infecții ale tractului respirator
O bronșită sau o răceală mai severă permit ca secrețiile nazale să treacă în gât și în gură, ceea ce duce la apariția infecțiilor respiratorii, iar în final provoacă respirația urât mirositoare.
Citește și:
5 alimente pentru o respirație proaspătă
De ce ni se usucă gura
Respirația pe gură
Te numeri printre acele persoane care au mereu nasul înfundat și au tendința să respire pe gură. Acest obicei are același efect precum medicamentele, adică usucă gura, iar tu vei avea o respirație nu tocmai proaspătă.
Obezitatea
Printre complicațiile pentru sănătate pe care le provoacă kilogramele în plus, se numără și halena. Persoanele supraponderale au o digestie mai lentă, iar din acest motiv în stomac se acumulează anumite gaze care produc respirația urât miroasitoare.
Prea mulți carbohidrați
În momentul în care organismul transformă grăsimile în energie, el eliberează anumite substanțe chimice. Dacă dieta ta este formată preponderent din alimente bogate în carbohidrați, numărul de substanțe este mai mare, iar o parte din ele ajung în respirație și o
alterează.
http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu