ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 12 decembrie 2013

3 plante care protejează ficatul

12 decembrie 2013 | Elena Diaconu



Medicina naturii protejează funcţiile hepatice de ameninţările cotidiene, oferind soluţii pentru ieşirea organismului din starea de oboseală continuă. Iată câteva plante eficiente, care mențin sănătatea ficatului.
Anghinarea este cunoscută pentru facilitarea digestiei prin secreţia biliară, favorizând eliminarea sucurilor biliare în duoden.Datorită conţinutului bogat în substanțe active precum didepside, acizi clorogenici şi flavonoide, anghinarea ajută la reducerea colesterolului în organism, stimulează ficatul să secrete suc biliar şi contribuie la regenerarea celulelor hepatice, fiind şi un bun diuretic.
Amurariul are proprietăţi hepato-protectoare prin care celulele hepatice sunt protejate de acţiunea substanţelor toxice.
Având un conţinut bogat în silimarină, aminoacizi, lipide şi acid fumaric, amurariul este indicat în tratamentul afecţiunilor inflamatorii ale ficatului, hepatitelor acute sau cronice, cirozei hepatice şi în diverse intoxicaţii care afectează celula hepatică.
Frunzele de măslin sunt deosebit de bune pentru că sunt bogate în oleuropeină, un compus a cărui valoare derivă din faptul că este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali ce împiedică depunerea colestorolului „rău” pe artere şi previne îmbătrânirea prematură a celulelor.
De asemenea, proprietăţile frunzelor de măslin au un efect important în împiedicarea procesului de oxidare a organismului, ajută şi stimulează digestia, reglând totodată şi tensiunea artereiala.
http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu