ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 28 noiembrie 2013

Vinul roșu, cel mai bun medicament?
Vinul roșu, cel mai bun medicament?  
Vinul este cel mai bun medicament din lume’ este, fără îndoială, o veste bună pentru amatorii de vin. Consumat în cantităţi mici, este un minunat remediu natural în multe boli, susţine ziaristul specializat în știinţe Tony Edwards, în cartea sa ‘The Good News About Booze’, publicată recent.
În opinia lui Edwards, cele mai bune medicamente din lume sunt băuturile alcoolice. Aceste băuturi și îndeosebi vinul roșu sunt leacuri excelente împotriva guturaiului, a problemelor cardiace, dar și pentru libido, susţine ziaristul citat.
Tony Edwards a citit numeroase studii publicate în întreaga lume, printre care unul elaborat de cercetători de la Universitatea Harvard care timp de 12 ani au observat 12.000 de oameni cu hipertensiune arterială. Potrivit concluziilor studiului acestora, oamenii care beau vin roșu, în doze mici, riscă mai puţin să aibă o criză cardiacă, scrie www.doctorulzilei.ro .
Și riscul de cancer ar scădea semnificativ la consumatorii de vin. În cazul femeilor care beau zilnic, în cantităţi rezonabile, riscul de a face cancer la sân a scăzut cu 42%, iar la bărbaţi scade riscul de cancer de prostată, stomac și colon la patru pahare de vin băute pe săptămână.
Conform unui studiu realizat de cercetători canadieni, cei care beau un pahar de alcool din când în când riscă cu 13% mai puţin să facă diabet. În plus, osteoporoza de care suferă vârstnicii poate fi combătută cu un pahar de alcool consumat periodic, dar în cantităţi mici.
Tony Edwards le recomandă celor care au guturai să bea un pahar de vin alb, care, în plus, reduce cu 88% riscul de a se îmbolnăvi din nou.
În sfârșit, băuturile alcoolice pot îmbunătăţi semnificativ relaţiile cu partenerul de viaţă. Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știinţă italieni în 2009, femeile care beau regulat câte un pahar de vin au o viaţă sexuală mai bogată decât celelalte.

Autor: Doctorul zilei
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Miercuri, 27 Noiembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu