ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 28 noiembrie 2013

 Beneficiile uimitoare ale spirulinei
Beneficiile uimitoare ale spirulinei Spirulina este o algă cu conţinut bogat de proteine vegetale (50-63%) – de trei sau patru ori mai mare decât cel întâlnit în pește sau în carnea de vită – și multiple vitamine.
“Spirulina conţine, printre altele, proteine, aminoacizi, acizi grasi, lipide, vitamine și enzime. Pentru că este bogată în fier, magneziu, cupru, cobalt, ea se poate lua în scop preventiv primăvara, toamna și iarna, când organismul este ameninţat de gripă și când este mai lipsit de vitamine”, spune Cristina Bogdan, fitoterapeut.
Spirulina este un supliment alimentar cu rol antioxidant, anticolitic și antiinflamator. Totodată, ea actţionează ca un hepatoprotector și antiviral, fiind recomandată și celor cu boli cardiovasculare, scrie www.doctorulzilei.ro .

Fenilalanina din spirulină acţionează asupra centrului apetitului din creier, diminuând senzaţia de foame și menţinând constant nivelul glucozei din sânge, fiind un bun adjuvant în regimurile de slăbire.
“Pentru persoanele sănătoase care vor să-și întărească sistemul imunitar sunt suficiente două comprimate pe zi de spirulină, iar pentru cei cu diferite afecţiuni, trei comprimate”, completează fitoterapeutul.

Suplimentul nutritiv este recomandat și copiilor cu vârstă mai mare de patru ani, dar și bătrânilor, pentru că energizează și remineralizează organismul.
Pentru că este un produs natural, spirulina nu provoacă reacţii adverse, mai susţin specialiștii.
Ajută la regenerarea celulelor și îmbunătăţește metabolismul. “Spirulina e o algă minunată, deoarece reprezintă o sursă de aminoacizi de calitate, enzime și oligominerale importante în procesele metabolice”, adaugă specialistul în plante.

Autor: Doctorul zilei
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Miercuri, 27 Noiembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu