ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 28 noiembrie 2013

Ai palpitaţii la inimă? Vezi ce sunt și cum se tratează!
Ai palpitaţii la inimă? Vezi ce sunt și cum se tratează!
De obicei, palpitaţiile la inimă nu sunt ceva grav și nici ceva rar. Însă e de ajuns să le simţi de câteva ori ca să te sperii și să te îngrijorezi. Află mai multe despre palpitaţii, cauzele lor și metodele de tratament!

Ce sunt palpitaţiile și cum se simt
Palpitaţiile se simt ca niște bătăi anormale ale inimii. Pot fi bătăi mai puternice, ca și cum inima face un efort mai mare ca să pompeze sânge, pot fi bătăi mai rapide sau bătăi mai rare, ca și cum inima ta a sărit peste o bătaie. Pot să apară când faci efort sau când stai pe loc, când stai în picioare sau în pat. Le poţi simţi în piept sau undeva la nivelul gâtului.
În general, palpitaţiile sunt inofensive, dar în cazuri mai rare pot fi semn de boală cardiacă.
Ai palpitaţii? Vezi care sunt cauzele!

De cele mai multe ori, cauzele palpitaţiilor ţin de stilul tău de viaţă. Pot să apară când bei multă cafea, când fumezi, când faci efort fizic intens, dar și în caz de emoţii puternice - de exemplu dacă ești foarte stresată sau suferi de anxietate. Palpitaţiile mai pot să apară când ai febră și când iei anumite medicamente, de exemplu pastile pentru răceală și gripă care conţine pseudoefedrină.
La femei palpitaţiile pot fi provocate și de schimbările hormonale care ţin de menstruaţie, menopauză sau sarcină.
Când palpitaţiile sunt semn de boală

În cazuri mai rare, palpitaţiile sunt semn de boală - fie hipertiroidism, fie o aritmie cardiacă. Aritmia poate însemna bătăi prea rapide, adică tahicardie, bătăi prea rare, adică bradicardie sau bătăi neregulate, adică fibrilaţii atriale. Toate acestea sun boli care trebuie luate în serios, deci dacă ai palpitaţii dese, puternice sau care durează mult trebuie să mergi la medic.
De asemenea, trebuie să ceri ajutor urgent dacă ai dureri în piept, nu poţi să respiri sau te simţi ameţită atunci când ai palpitaţii.
Care e tratamentul pentru palpitaţii la inimă

Tratamentul depinde, evident de cauzele palpitaţiilor. Dacă e vorba de o aritmie, numai cardiologul îţi spune cum să te tratezi după ce stabilește tipul de aritmie și cauza exactă.
Dacă nu ai nicio boală de inimă, tratamentul constă în schimbarea stilului de viaţă. Va trebui să te odihnești mai mult, să scapi de stres pe cât posibil, să renunţi la cafea și alte stimulante sau să modifici dozele de medicamente dacă ești sub tratament.

Autor: Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu