ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 6 septembrie 2013

 Sexul vă ajută să vă menţineţi sănătoși. Iată 6 beneficii importante pe care le aduce
Sexul vă ajută să vă menţineţi sănătoși. Iată 6 beneficii importante pe care le aduce Sexul nu este doar un mod grozav de a menţine o relaţie sănătoasă, ci și o bună metodă prin care te menţii sănătos.
Iată o listă cu beneficiile pe care le aduce o viaţă sexuală sănătoasă:
Crește respectul de sine
Sexul crește mult autoaprecierea și încrederea în propria persoană, stimulând iniţiativa, relaţiile sociale, scaăzând frustrările și reacţiile negative în faţa unor obstacole din viaţa de zi cu zi. Cei care fac sex mai des, cu parteneri stabili, au un echilibru intrerior mult mai stabil.
Reduce stresul
Pe termen lung, stresul cauzează o serie de probleme grave de sănătate. Hipertensiunea, scăderea imunităţii, anxietatea și depresia pot fi provocate de stres. De aceea este important să ţinem stresul sub control.
Hormonii eliberaţi în timpul actului sexual reduc stresul. Aceștia,în cea mai mare parte endorfine, produc o stare de bine și au rol relaxant, liniștitor asupra organismului, stare care se menţine și după terminarea partidei de sex.
Te ajută să slăbești
Vrei să scapi de câteva kilograme, însă nu ai timp pentru mers la sală? Nicio problemă, poţi înlocui exerciţiile fizice cu o activitate mai plăcută: sexul. În timpul unei partide de sex de o jumătate de oră, poţi arde într 75 și 150 de calorii, potrivit doctorului Desmond Ebanks. În plus, sexul te ajută să-ţi întărești musculatura. ,,Excitaţia și orgasmul eliberează testosteron, un hormon care, printre altele, ajută la construirea și menţinerea ţesutului muscular și osos”.
Luptă împotriva cancerului de prostată
Tot sexul pare a fi răspunsul și pentru o prostată sănătoasă. La vârste curpinse între 20 și 30 de ani, bărbaţii pot reduce cu până la 30% șansele de cancer la prostată dacă ejaculează de peste cinci ori pe săptămână. Dar și cei mai vârstinici pot beneficia de pe urma partidelor dese de amor, deoarece, peste 20 de orgasme lunar sunt asociate cu un risc mult mai scăzut de cancer prostatic. Cu cât climaxurile bărbatului sunt mai dese, cu atât este acesta mai puţin expus unei asemenea afecţiuni.
Întărește inima
Chiar dacă aveţi o dietă sănătoasă și echilibrată, aveţi un risc crescut de atac de cord dacă nu faceţi mișcare. Sedentarismul este unul dintre cei mai importanţi factori de risc când vine vorba de afecţiuni cardiovasculare.
Ca să faceţi mișcare nu trebuie neapărat să mergeţi la sală, plimbările pe jos, urcatul scărilor și sexul de 2-3 ori pe săptămână reduc considerabil riscul unui atac de cord.
Ameliorează durerea
Când se produce orgasmul, nivelul de oxitocină crește. Oxitocina, cunoscută și sub denumirea „hormonul fericirii” stimulează endorfina din organism, iar în modul acesta durerea este atenuată. De asemenea, prin sex crește și nivelul de estrogen care combate durerile menstruale.

Autor: Doctorulzilei.ro
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Miercuri, 4 Septembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu