ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 1 septembrie 2013

Meniuri care te binedispun

31 august 2013 | Sorina Severin



Fericirea nu este datorată doar unei anumite stări de spirit, ci poate proveni și din alimentele pe care le consumi. Află care sunt acestea pentru a fi mereu cu zâmbetul pe buze!
Mic dejun bogat în proteine
Pentru a crește nivelul de serotonină, așa numit hormon al fericirii, ai nevoie de cât mai multă vitamina D, precum și de acizi grași omega-3. Le obții cu ușurință dintr-un mic dejun copios și sănătos. Fierbe pentru 15 minute un sfert de ceașcă de lapte, un sfert de ceașcă de apă și un sfert de ceașcă de semințe de quinoa. Lasă-le să se răcească timp de 5 minute și adaugă o jumătate de ceașcă de afine, puțină scorțișoară și o lingură de alune mărunțite.
Citește și:
4 pași pentru a fi mai fericită
7 sfaturi ca să câștigi timp pentru tine
Prânz regesc
Cea mai mare cantitate de omega-3 se găsește în somon, așa că este bine să-l incluzi în alimentația ta. Poți pregăti un prânz consistent, dar prietenos cu silueta ta. Lângă o bucată de somon preparată pe grătar pune o garnitură ce se potrivește perfect. Opărește o mână de fasole verde peste care pui câteva bucățele de ardei iute, o legătură de salată verde ruptă și puțin suc de lămâie. Va deveni prânzul tău preferat.
Cină cu arome mediteraneene
Șofranul este cunoscut datorită proprietăților sale antidepresive, în timp ce orezul brun este bogat în magneziu, iar această combinație te va ajuta să închei ziua binedispusă. Alege pentru cină o porție de pilaf și nu-ți va fi frică să te urci mai târziu pe cântar. Încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie neaderentă. Pune șase creveți curățați și un cățel de usturoi și gătește-i până când creveții devin opaci. Răstoarnă totul într-un vas. Pune pe foc 200 de ml suc de roșii, un vârf de cuțit de șofran și un sfert de ceașcă de orez brun prefiert. Fierbe pentru 20 de minte, după care poți adauga creveții. Este gata când orezul este bine fiert și aromele s-au pătruns.
http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu