ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 6 septembrie 2013

Cinci motive importante pentru care ceapa este un super-aliment cu puteri miraculoase
Cinci motive importante pentru care ceapa este un super-aliment cu puteri miraculoase Ceapa ajută la detoxifiere și acţionează ca antioxidant puternic, stimulând sistemul imunitar și reducând inflamaţiile.
„Conţinutul ridicat de minerale, potasiu, calciu, fier, sulf, cât și vitaminele A și E, fac din ceapă o legumă importantă pentru o alimentaţie sănătoasă”, spune nutriţionistul Luiza Pârvu. “Recomand ceapă în cantităţi moderate și celor care ţin cure de slăbire, tocmai pentru conţinutul de minerale. Are și proprietăţi antimicrobiene. Ideal este să fie consumată crudă, însă celor care nu o pot mânca crudă le recomand și ca ingredient în mâncare. Ceapa nu trebuie prăjită, ci mai degrabă înăbușită”, mai susţine nutriţionistul.
Iată cinci studii referitoare la beneficiile pe care le aduce ceapa:
1. Un studiu realizat în Franţa în 1998 și publicat în European Journal of Epidemiolog  a scos la iveală că riscul de cancer de sân este considerabil redus în cazul femeilor care au un consum ridicat de ceapă și usturoi.
2. Două studii independente făcute de spitalele universitare ale unor facultăţi de medicină din India arată că un consum zilnic semnificativ de ceapă crudă (140 de grame pe zi) scade glicemia, prevenind și chiar tratând diabetul. Interesant este că în aceleași studii s-a pus în evidenţă un alt fapt remarcabil: ceapa nu reduce nivelul glicemiei la cei care nu suferă de diabet.
3. Un studiu preliminar realizat cu voluntari bărbaţi arată că administrarea a 50 grame de ceapă proaspată pe zi diminuează riscul creșterii colesterolului seric, determinat de o alimentatţe cu un conţinut ridicat de grăsimi. De asemenea, consumul de ceapă previne ateroscleroza, ischemia cardiacă și ameliorează hipertensiunea.
4. Un studiu făcut de o echipă de medici de la Novi Sad, Serbia, a demonstrat că ceapa crudă consumată zilnic are efecte importante în combatere afecţiunilor cardiovasculare și a îmbătrânirii, datorită neutralizării radicalilor liberi de către substanţele antioxidante din ceapă.
5. British journal of Cancer a publicat în 2004 un studiu denumit ,,Consumul de ceapă și usturoi, o problemă de viaţă și de moarte”.

Autor: doctorulzilei.ro
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Vineri, 6 Septembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu