ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 6 septembrie 2013

Cele mai bune alimente antistres
Cele mai bune alimente antistres
Te duci ţintă la bucătărie de fiecare dată când ești obosit, agitat sau pur și simplu plictisit? Silueta ta poate avea de suferit. Pe de altă parte, acest obicei poate avea și urmări bune, dacă ai grijă ce mănânci. Revista „Click! pentru femei" îţi spune ce alimente îţi redau starea de bine!
Ovăz. În doar 20 de minute după ce ai mâncat o porţie de fulgi de ovăz, te vei simţi mult mai relaxat. Atunci când consumi carbohidraţi, care se găsesc din belșug în aceaste cereale, organismul produce serotonină, „hormonul fericirii".
Lapte. Zerul, proteina ??din acest aliment, reduce anxietatea și stările de frustrare, iar calciul din produsele lactate detensionează mușchii și ajută la reglarea tensiunii arteriale.
Vin. După cină, e chiar indicat să te răsfeţi cu un pahar de vin. Pe lângă proprietăţile lui antioxidante, aceasta acţionează ca un antidepresiv asupra sistemului nervos central, relaxând corpul și scăzând tensiunea arterială.
Spanac. Acesta conţine feniletilamină, o substanţă care are același efect ca medicamentele antidepresive. În plus, bogăţia în magneziu a spanacului este esenţială pentru buna funcţionare a creierului, fiind responsabilă și cu energizarea organismului.
Nuci și seminţe. Nu reușești să te aduni din cauza agitaţiei? Consumă seminţe crude: nuci, cânepă, dovleac, floarea-soarelui, susan. Te vei bucura și mai mult de gustul lor atunci când le integrezi în salate, în supe sau dimineaţa, alături de cerealele integrale. De asemenea, uleiurile de seminţe, presate la rece, furnizează organismului substanţele nutritive de care are nevoie.
Pește gras. Consumă somon, macrou, hering, sardine sau păstrav de două-trei ori pe săptămână, deoarece aceste alimente conţin Omega-3, acizi grași care ajută creierul să funcţioneze normal și, astfel, te ajută să te calmezi în momentele foarte tensionate.

Autor: click.ro
Sursa: www.click.ro  Vineri, 6 Septembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu