ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 6 septembrie 2013

Berea: o halbă de efecte benefice
Berea: o halbă de efecte benefice Ce conţine berea? 
Apă, în proporţie de peste 90%; alcool - în general între 4% și 6%, în funcţie de tip și marcă; mici cantităţi de maltoză (un glucid provenit din zaharurile din cereale) și diverse substanţe cu importanţă pentru sănătate, provenite din drojdia de bere: magneziu, seleniu, potasiu, fosfor, crom, vitamine B.
Dacă lăsăm la o parte apa - care are rostul ei în hidratarea organismului - reiese că principalul ingredient activ din bere este, de fapt, alcoolul. Prin urmare, orice evaluări ale efectelor berii asupra sănătăţii trebuie să ţină seama de prezenţa alcoolului. Mai derivă de aici o concluzie de bun-simţ, și anume că, fie berea cât de bună pentru sănătate, efectele ei, pe termen lung ca și pe termen scurt, depind de cantitatea consumată: mai mult nu înseamnă obligatoriu mai bun.
Acestea fiind zise există, într-adevăr, numeroase studii care atestă efectele benefice ale unui consum moderat de bere. Ca întotdeauna, nivelul consumului este cheia. Consumul abuziv de alcool aduce cu sine efecte nocive asupra ficatului și altor organe interne.
Cele mai recente studii demonstrează că un consum moderat de bere poate avea efecte benefice asupra sistemului cardiovascular și poate ajuta chiar la reducerea riscului de apariţie a mai multor boli de inimă.
Datorită conţinutului de vitamina B6, berea poate preveni acumularea hemocisteinei, o substanţă care, aflată la un nivel ridicat, reprezintă un factor de risc în bolile cardiovasculare. Studiile arată și că 30 - 35% din bărbaţii care beau bere în cantităţi moderate sunt mai puţin supuși riscului producerii atacului de cord. În plus, berea are polifenolicu proprietăţi antioxidante și ajută la stimularea circulaţiei sângelui. În cazul femeilor, s-a demonstrat că 14% din consumatoarele de două sau trei beri pe săptămână prezintă un risc redus de hipertensiune arterială. Totodată, berea poate preveni riscul de obstrucţie coronariană care apare atunci când se formează cheaguri în arterele coronare ce hrănesc inima.
”Fabricată din ingrediente naturale cum sunt hameiul, cerealele și drojdia, cu un conţinut de apă de peste 90%, berea nu are deloc grăsimi, colesterol sau cafeină și este bogată în nutrienţi, antioxidanţi și vitamine. Astfel, consumată cu moderaţie poate aduce beneficii sănătăţii și poate proteja inima de afecţiuni cardiovasculare. Cercetări recente aduc chiar mai multă claritate, identificând posibile efecte pozitive ale consumului moderat de bere în ceea ce priveste reducerea incidenţei bolilor de inimă, fapt cu atât mai îmbucurător pentru iubitorii acestei băuturi milenare”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie.
Sursa: romanialibera.ro

Autor: stiri.com.ro
Sursa: www.stiri.com.ro  Joi, 5 Septembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu