ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 2 septembrie 2013

5 mituri despre sarcină

02 septembrie 2013 | Sorina Severin



De-a lungul vieții ai auzit tot felul de opinii despre ce e bine sau nu să faci în timpul sarcinii. Însă care dintre acestea sunt adevărate? Află în cele ce urmează!
Perioada de sarcină este de 9 luni
Este parțial adevărat, însă există o marjă de eroare de 1-2 săptămâni. Data exactă când vei naște depinde de greutatea ta, de vârsta ta, de ce greutate aveai la naștere și alți factori.
Dacă faci sex în timp ce ești gravidă, bebelușul are de suferit
În cele mai multe cazuri cel mic nu ar trebui să fie afectat de activitatea ta sexuală. Totuși, în cazul în care placenta este poziționată între cervix și vagin, ai nevoie de acordul unui medic, deoarece în caz contrar există riscul unei nașteri premature.
Citește și:
Care sunt cauzele dereglărilor menstruale
5 alimente care te ajută la slăbit
Nu poți naște natural dacă înainte ai făcut cezariană
Parțial adevărat. Să naști pe cale naturală după o cezariană este ceva mai riscant decât  să faci o nouă operație. Totuși, poți vorbi cu doctorul tău despre această posibilitate înainte de a sosi momentul mult așteptat.
Modul în care arată burtica ta poate dezvălui sexul copilului
Acest mit este fals. Nu poți stabili dacă va fi băiat sau fată doar uitându-te la burtica ta.
Dacă suferi de o boală cu transmise sexuală și copilul tău o va avea
Acest lucru nu este neapărat adevărat. Unele boli se transmit prin sânge prin intermediul placentei, în timp ce altele se iau în urma unui contact direct. Astfel, doctorul ar putea sugera să faci operația de cezariană pentru a proteja copilul și să nu-l expui la infecții
http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu