ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 11 august 2013

Zece simptome ale accidentului vascular cerebral pe care toată lumea ar trebui să le cunoască
Zece simptome ale accidentului vascular cerebral pe care toată lumea ar trebui să le cunoască Accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai periculoase afecţiuni cu care te poţi confrunta de-a lungul vieţii, motiv pentru care este important să detectezi problema imediat ce organismul îţi transmite primele semnale că ceva este în neregulă.
Dacă vei știi să recunoști simptomele accidentului vascular cerebral poţi acţiona rapid, pentru a diminua efectele negative ale acestuia asupra stării de sănătate.
    Afectarea vederii
Problemele de vedere precum vederea înceţoșată sau vederea dublă reprezintă un indicator important al AVC-ului. Acest simptom apare în 44% din cazuri.
    Confuzie sau dificultate la vorbire
AVC-ul poate afecta capacitatea de exprimare și de înţelegere. Acest simptom apare în 72% dintre cazuri.
    Amorţirea unui braţ sau unui picior
Amorţirea braţelelor sau picioarelor este un simptomn comun al AVC-ului. De obicei, membrele afectate sunt cele din partea opusă zonei creierului unde apare accidentul vascular.
    Ameţeală sau pierderea echilibrului
Ameţeala, greaţa sau pierderea echilibrului se numără printre simptomele AVC-ului.
    Durere
Durerea nu este un simptom comun al accidentului vascular. Dacă durerea apare subit la nivelul braţelor, picioarelor sau pieptului poate indica aparitia AVC-ului. Potrivit studiilor, aceste simptome neobișnuite apar mai ales în cazul femeilor.
    Durere de cap puternică
Durerea foarte puternică de cap, poate fi de asemenea, un simptom al accidentului vascular. Acest semn apare, de obicei în cazul persoanelor tinere și al femeilor.
    Amorţirea feţei
Accidentul vascular cerebral poate provoca leziuni ale creierului care ar putea determina privarea acestuia de oxigen și sânge. Un accident vascular cerebral va cauza deseori amorţeală în unele zone ale corpului, în funcţie de partea creierului afectată de lipsa de oxigen. În cazul în care nervii conectaţi la nivelul feţei sunt lipsiţi de oxigen, poate interveni paralizia facială parţială sau totală. Dacă o persoană simte amorţeală la nivelul feţei, alături de slăbiciune a membrelor pe o anumită parte a corpului, acesta ar putea fi indiciul unui accident vascular.
    Stare de oboseală bruscă
Iţi desfășori activităţile ca în orice altă zi, însă deodată te lovește o stare de oboseală inexplicabilă și tot ce îţi dorești este să te așezi în pat și să dormi. Această situaţie poate masca prezenţa unui accident vascular cerebral, mai ales atunci când organismul tău este asaltat și de alte simptome clasice.
    Sughiţ
Sughiţul apare ca urmare a contracţiilor diafragmei, contracţii care sunt controlate de anumiţi nervi ai creierului. În momentul în care acești nervi sunt afectaţi de atacul cerebral, declanșează apariţia sughiţului.
    Palpitaţii
Palpitaţiile apar, de obicei, în momentul în care există un motiv bine întemeiat, cum ar fi o sperietură zdravănă, efort fizic susţinut sau o emoţie puternică. Dacă te confrunţi subit și fără motiv cu palpitaţii, este posibil să suferi un accident vascular cerebral. Palpitaţiile sunt însoţite și de alte simptome clasice ale atacului cerebral.

Autor: Doctorul zilei
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Sambata, 10 August 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu