ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 26 august 2013

Vinetele ne scad colesterolul
Duminică, 25 August 2013, 12:46
96 vizite - 0 comentarii

DISTRIBUIE PE GOOGLE+
click pe poza: FOTO (1)


Vinetele sunt legumele de care trebuie să te bucuri din plin. Sărace în calorii şi bogate în vitamine, preparatele din vinete ajung des în farfuria noastră, vara. Iată câteva motive pentru a le consuma.
 

Previn apariţia can­cerului. Mai mult, studiile întreprinse de cercetătorii japonezi au arătat că vinetele, datorită conţinutului de substanţe antioxidante pe care le conţin, ajută la scă­derea incidenţei cancerului. S-a constat că este a doua legumă, după varză, care dă cele mai multe roade în lupta împotriva cancerului.
Scad colesterolul rău. Vinetele conţin multă apă şi fibre, dar foarte puţine calorii, calmând astfel atât foamea cât şi setea, fără a îngrăşa. Fibrele pe care acestea le conţin ajută la mărirea ratei metabolismului scăzând nivelul de colesterol.
Nu îngraşă. Vinetele sunt legume sărace în calorii, neavând o densitate energetică prea mare, drept urmare, ele nu îngraşă. Aşadar le puteţi consuma fără a sta prea mult pe gânduri. Nu au niciun efect negativ asupra siluetei. Singura condiţie este să nu le consumăm prăjite, cu mult ulei sau sub formă de salată cu sos de maioneză.
Sunt bogate în vitamine. Vă temeţi de anemie? Mâncaţi vinete! Nutriţioniştii apreciază că vinetele sunt un adevărat izvor de vitamine şi minerale pentru organismul nostru.
Protejează inima. În afara conţinutului foarte ridicat de apă (93%), vinetele conţin potasiu, mineral care ajută la stimularea inimii, magneziu, cunoscut pentru rolul său de combatere a stresului, calciu, pentru întărirea sistemului osos, vitamina A şi C pentru întărirea sistemului imunitar.
Combat in­­somniile. Aceste legume pot avea un efect calmant datorită magneziului, ceea ce le-ar putea încadra în clasa antidepresivelor. Ajută totodată şi la combaterea insomniilor şi la temperarea stărilor de nervozitate.
Cum gătim vinetele
Nutriţioniştii recomandă vinetele coapte. Prin prăjirea acestora, s-ar distruge prea multe substanţe nutritive pe care acestea le conţin, devenind cancerigene, îmogăţindu-se cu substanţe toxice. De asemenea, pregătite la grătar pot da gust mâncării, organismul nostru primind toate beneficiile acestui tip de legumă.


Autor:    Click.roSursa:   www.click.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu