ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 9 august 2013

Veninul de albine, ideal pentru ten

08 august 2013 | Daniela Purcaru



Dacă te gândeşti mai degrabă la durere când auzi de venin de albine, n-ar fi rău să ştii că veninul, numit şi apitoxină alungă semnele de îmbătrânire ale pielii şi are proprietăţi antiinflamatoare care-l fac un ingredient grozav pentru produsele de înfrumuseţare.
Elastina şi colagenul care ajută pielea să aibă un aspect tânăr sunt stimulate să fie produse de piele cu ajutorul veninului de albine. El este adăugat în măşti faciale, seruri şi tratamente pentru piele.
Veninul de albine este o substanţă organică foarte complexă. În aparenţă, este un lichid clar şi apos, dar pe lângă apă (88%) conţine glucoză, fructoză, proteine toxice, lipide, săruri minerale şi acizi organici. Medicina modernă a pus la punct metode diferite de folosire a veninului de albine: de la injectarea lui, după ce a fost purificat, până la aplicarea lui sub formă de unguente.
Citește și:
Cât de toxice sunt produsele cosmetice
Cum să-ţi cureţi tenul cu miere
Celebrităţile l-au încercat
Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, şi Gwyneth Paltrow au folosit produse de înfrumuseţare cu venin de albine şi au observat proprietăţile de vindecare ale acestora, atrăgând atenţia asupra lor. Prin urmare, mai mulţi producători au inclus acest ingredient în cosmetice destinate fie îngrijirii corporale, fie celei a tenului.
Terapia cu venin de albine este utilizată în diverse scopuri. Cum este un bun antiinflamator, veninul reduce inflamaţiile şi este un anticoagulant natural. Serurile cu venin de albine revitalizează, netezesc şi conferă catifelare, luminozitate pielii.
Rănile care se vindecă mai greu, eczemele, micozele, negii, dermatita seboreică, psoriazisul - toate sunt boli pentru care veninul de albine poate fi de ajutor. În ceea ce priveşte rănile, veninul le închide rapid şi fără să lase urme. De altfel, leacul albinelor are şi efect de întinerire a pielii pentru că îmbunătăţeşte circulaţia sângelui de la nivelul dermului.
Atenţie!
Veninul de albine e contraindicat celor care au:
- alergii
- hipersensibilitate alergică
- diabet
- nefrită
- tuberculoză
- hepatită
http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu