ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 21 august 2013

STUDIU. Sucul natural ar putea fi mai periculos decât răcoritoarele din magazine

  Publicat la: 19.08.2013 18:37  Ultima actualizare: 19.08.2013 18:39
Foto: Publimedia//Shutterstock
Un cercetător american, autor al cărţii „Fat Chance: The Bitter Truth about Sugar”, a lansat o teorie care pe mulţi i-a bulversat. Robert Lustig susţine că sucul natural de portocale poate fi mai periculos pentru sănătate decât băuturile răcoritoare din comerţ, relatează The Telegraph.
Potrivit sursei citate, înainte de a ajunge la această concluzie, specialistul a realizat un studiu într-un spital din San Francisco, unde erau trataţi copii supraponderali sau obezi.
Iniţial, acesta a observat că un băieţel în vârstă de numai opt ani avea presiunea sanguină ridicată din cauză că fusese obişnuit să bea trei pahare de suc natural pe zi.
De asemenea, un copil de şase ani a ajuns să cântărească peste 45 de kilograme după ce mama sa i-a permis să bea aproape 4 litri de suc natural pe zi.
Aşadar, deşi reprezintă un aport important de vitamine, sucul natural se poate transforma într-un factor negativ atunci când este consumat în exces, a explicat cercetătorul. Totodată, Lustig a precizat că acest lucru se întâmplă pentru că sucul este sărac în fibre, însă bogat în zahăr.
„Spre exemplu, atunci când mănânci un măr întreg, zahărul pe care acesta îl conţine se echilibrează datorită fibrelor, astfel că ficatul poate metaboliza alimentul. (...) Sucurile natural nu sunt mai bune, (...) pentru că atunci când fructul este stors în blender cantitatea de fibre se reduce într-o oarecare măsură”, relatează sursa citată.
În acest context, Robert Lustig sfătuieşte ca sucul natural să fie consumat în cantităţi moderate şi chiar să fie amestecat cu apă.
http://www.gandul.info/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu