Risc de artrită reumatoidă, redus la jumătate pentru cei care consumă peşte gras săptămânal
DISTRIBUIE PE GOOGLE+
Peştele gras, precum somonul şi macroul, heringul, sardinele şi păstrăvul, consumat cel puţin o dată pe săptămână, poate reduce la jumătate riscul de a dezvolta artrită reumatoidă, potrivit unui studiu recent publicat în Annals of the Rheumatic Diseases.
Autorii acestui studiu, cercetătorii de la Karolinska Institute din Stockholm, spun că aceleaşi beneficii pot fi obţinute şi din consumul de peşte slab - cod, calcan - , însă acesta trebuie consumat de patru ori pe săptămână. În schimb, o singură porţie de peşte gras consumată pe săptămână poate reduce riscul cu 52%, informează dailymail.co.uk
Diferenţa constă în cantitatea mare de acizi graşi Omega 3 existentă în peştele gras.
Cercetătorii spun că şi o singură porţie din orice tip de peşte consumată săptămânal, timp de 10 ani, poate reduce riscul de artrită reumatoidă cu 29%, comparativ cu un consum mai mic.
Artrita reumatoidă este o boală cronică ce cauzează dureri şi inflamaţii la încheieturi. Acizii graşi Omega 3 pot bloca procesul de inflamare. Peştele gras conţine cele mai mari concentraţii de acizi graşi Omega 3, consideraţi esenţiali, iar organismul nu îi poate obţine din alte surse decât din dieta alimentară.
Taguri: dieta, peste gras, alimentatie, artrita reumatoida, studiu,
Autor: MediafaxSursa: www.mediafax.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu