ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 17 august 2013

Piele şi ochi uscaţi în sarcină? Iată ce poţi face!

16 august 2013 | Monica GeorgescuÎn timpul sarcinii, multe femei întâmpină problema pielii uscate și a ochilor iritaţi. Această problemă poate deveni destul de serioasă, mai ales dacă obişnuieşti să porţi şi lentile de contact. Află cum poţi scăpa de aceste simptome enervante ale sarcinii!
Ce cauzează uscăciunea pe durata sarcinii?
În cele 9 luni de sarcină, corpul tău trece printr-o mulţime de schimbări hormonale şi fizice. Acestea pot declanșa o varietate de simptome, dintre care multe nu sunt tocmai confortabile.
Deshidratarea este pusă în cârca modificărilor hormonale, a stresului și a schimbărilor nutriționale din această perioadă. Cele mai multe femei se plâng că au mâinile și pielea uscate, dar această deshidratare poate afecta orice parte a corpului.
Cum scapi de senzaţia de ochi uscaţi? 
Cea mai potrivită abordare constă în modificarea stilului de viață, dar și al dietei. Această combinaţie poate ameliora aceste simptome.
Este recomandat să obţii cât mai multă vitamina A din legume de culoare verde, cu frunze, preferabil. Uleiurile Omega sunt de asemenea potrivite şi indicate.
Lacrimile artificiale și picăturile lubrifiante pentru ochi sunt a doua variantă de tratament. Ele pot fi folosite destul de des, la fiecare oră, pentru a ajuta în reducerea senzaţiei de ochi uscat. Dacă lentilele de contact îţi cresc şi mai mult starea de disconfort, poate că ar trebui să revii, o perioada, la perechea de ochelari.
Ce poţi face pentru a uşura aceste simptome:
  • În ambele situaţii, o hidratare corespunzătoare poate ajuta la ameliorarea simptomelor.
  • Când faci duşuri sau atunci când te speli pe mâini, menţine apa caldă, nu fierbinte.
  • Foloseşte un umidificator în cameră, pe timp de noapte.
  • Dacă foloseşti creme de corp, încearcă să alegi unele cu ingrediente naturale, fără arome artificiale sau substanțe chimice.
  • Chiar dacă poate fi dificil, datorită tuturor schimbărilor pe care le aduce o sarcină, încearcă să reduci stresul, pe cât posibil. Testează noi tehnici de relaxare, meditație, respirație lentă profundă- toate îţi pot echilibra sistemul nervos, contribuind la reducerea uscăciunii a pieii și a ochilor.
  • http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu