ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 21 august 2013

Ochii îţi arată dacă vei suferi de Alzheimer

În curând, medicii vor putea detecta demenţa în stadii incipiente cu ajutorul examenelor  oftalmologice, potrivit unui nou studiu.
Aceste teste sunt neinvazive şi permit observarea rezidurilor de plăci amiloide in ochi, unul dintre markerii maladiei Alzheimer.
Diagnosticaţi chiar cu 20 de ani înainte de manifestarea primelor simptome, pacienţii pot fi trataţi înainte de apariţia problemelor de memorie.
Neurologii ştiu deja că plăcile amiloide reprezintă cheia diagnosticării Alzhemeimerului şi că există o legătură între cantitatea de plăci amiloide din ochi şi din creier deoarece retina este formată din acelaşi ţesut ca şi creierul.
Pentru confirmarea teoriei două teste, Retinal Amyloid Index by NeuroVision şi Sapphire II by Cognoptix sunt testate în prezent, potrivit unui raport al  Primary Care Optometry News.


Sapphire II constă în măsurarea cantităţii de fotoni (particule de lumină) captate în timpul scanării ochiului. Cantitatea de fotoni captată este corelată cu numărul plăcilor amiloide din ochi, a explicat dr. Carl Sadowsky, director la Premiere Research Institute Palm Beach Neurology din West Palm Beach, Florida.
Sadowsky a mai spus că Sapphire II este acum în faza a doua a testelor clinice şi că a treia fază va avea loc în 2014.
http://www.doctorulzilei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu