ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 26 august 2013

Obiceiuri alimentare care te îmbătrânesc

26 august 2013 | Monica Georgescu



Felul în care îţi programezi mesele pe durata unei zile, dar şi ce alegi să mănânci, îţi poate influenţa negativ starea de sănătate, ba mai mult, duce la uzura organismului şi la îmbătrânire prematură.
Obiceiul Nr. 1 – ai o slăbiciune pentru mâncarea de tip fast-food Problema: grăsimile „trans”
Acest tip de grăsimi declașează inflamațiile cronice, care te îmbătrâneşte din interior către exterior, afectând cu alte cuvinte supapele de protecție ale cromozomilor. În plus, grăsimea trans adaugă ani buni vârstei tale biologice prin reducerea „comunicării” celulare. Celulele au nevoie de ziduri pliabile pentru a putea comunica între ele, şi când aceste ziduri se construiesc din grăsimi artificiale, create de om, rezultatul va fi pe măsură.  

Cum remediezi: Stai departe de restaurantele fast-food, iar în magazine uită-te atent pe etichetele produselor. Evită orice ingredient care ţi se pare nenatural!
Deşi multe lanţuri de fast-food și anumiţi producători încearcă să elimine din compoziţia produselor lor acest tip de grăsimi, majoritatea nu au făcut-o încă!
Obiceiul Nr. 2 – Mănânci multe dulciuri Problema: zahărul
Corpul (şi organismul) uman a evoluat cu o capacitate limitată de a combate zahărul, deci consumul tău (exagerat sau nu) exercită o presiune mare asupra organismului nostru. Excesul de zahăr din sânge provoacă probleme prin simpla depunere a acestuia pe moleculele de proteine​​, un proces numit glicozilare, care duce în timp la îmbătrânire celulară. Deși efectele acestui proces sunt în mare parte interne, îmbătrânirea pielii este un prim semn extern.
Cum remediezi: Abţine-te de la orice conţine zahăr prelucrat şi alege alimente realizate din zaharuri naturale, mai puțin procesate, cum ar fi mierea, siropul de arţar, siropul de orez brun sau nectarul de agave, în loc de zahărul rafinat (alb).
Obiceiul Nr. 3 – exces de carbohidraţi Problema: carbohidraţii rafinaţi (deposedaţi de proprietăţi)
După o masă bogată în carbohidraţi rafinaţi, nivelul de zahăr din sânge creşte simţitor, iar pancreasul împrăştie insulină în sistemul sangvin pentru a ajuta celulele să convertească energia alimentelor (glucoza) în combustibil. Numai că organismul poate calcua greşit câteodată această dozare.

Cum remediezi: Consumă carbohidraţi complecşi, cum ar fi legumele, leguminoasele şi cerealele integrale 100%. Deoarece straturile exterioare ale bobului sunt lăsate intacte, cerealele integrale sunt mai greu de digerat, şi astfel, zahărul este eliberat într-un flux lent, constant.
Obiceiul Nr. 4 - aștepţi prea mult până să mănânci Problema: grelina (un hormon al sistemului digestiv care creşte pofta de mâncare)
 

Această așteptare îndelungată între mese este una dintre modurile care-ți îmbătrânesc corpul înainte de vreme. Foamea poate duce la supraalimentare, şi asta, la obezitate. Când stomacul tău transmite semnale de "foame" creierului, în corp se eliberează hormonul numit grelină. Pentru a reveni la normal, trebuie să aştepţi cam 30 de minute, altfel, vei mânca foarte mult.
Cum remediezi: Mănâncă atunci când simţi că începe să ţi se facă foame. În plus, ai grijă să ai mereu ceva în stomac. Programează-ţi gustări constante şi ia cu tine, când eşti pe drumuri, câteva fructe sau seminţe. Mănâncă proteine ​​sănătoase, carbohidraţi şi grăsimi la fiecare masă şi alege alimente integrale, pe cât posibil.
http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu