ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 23 august 2013

De ce ai nevoie de 7 ore de somn
Vineri, 23 August 2013, 09:33
46 vizite - 0 comentarii

DISTRIBUIE PE GOOGLE+
click pe poza: FOTO (1)


Studiile demonstrează că este necesar să dormim măcar 7 ore în fiecare noapte. Dacă dormi mai puţin de 7 ore, pentru o perioadă mai îndelungată, creierul îţi "îmbătrâneşte" efectiv cu 5-7 ani, spun cercetătorii. De ce ai nevoie de 7 ore de somn? Uite 7 motive (nu şi singurele).
1. Eşti mai deşteaptă
Înţelegi mai bine, te exprimi mai bine, ai o memorie mai bună atunci când ţi-ai făcut cele 7 ore de somn pe zi. Asta au demonstrat cercetătorii care au efectuat o mulţime de teste pe eşantioane reprezentative de femei de diferite vârste. Acele femei care au dormit 5 sau mai puţine ore pe noapte au obţinut scoruri semnificativ mai mici la testele de înţelegere şi vocabular. Nu pentru că ar fi fost mai puţin inteligente, ci pentru că somnul ajută creierul să-şi reîncarce bateriile şi să funcţioneze la întrega capacitate.
2. Simţi mai puţin durerea

În cadrul unui studiu desfăşurat de cercetătorii spitalului Henry Ford, s-a descoperit că atunci când pacienţii care dormeau până la 10 ore, timp de 4 nopţi consecutiv, aceştia erau mai rezistenţi în faţa durerii cu 25%, orele de somn suplimentar având efectul a 60 de miligrame de codeină!
3. Mănânci mai puţin

Atunci când organismul este privat de somn, secretă mai multă grelină, aşa-numitul "hormon al foamei". Nu numai că mâncăm mai mult, dar tindem să consumăm mai mulţi carbohidraţi, pentru a obţine un surplus de energie, de care avem nevoie din cauza lipsei de somn.
4. Stai departe de diabet

Atunci când nu dormim cel puţin 7 ore, capacitatea noastră de a procesa glucoza din sânge scade cu până la 25%. După 6 ani în care ai dormit mai puţin de 7 ore pe seară, eşti de 3 ori mai expus riscului de a face diabet - au concluzionat cercetătorii.


Autor:    LibertateaSursa:   www.libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu