ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 16 august 2013

Cum scapi de ciuperca piciorului

16 august 2013 | Elena Diaconu



Unghiile de la picioare sunt expuse unui risc de infectare de patru ori mai mare decât cele de la mână, iar bărbații suferă de onicomicoză (ciuperca piciorului) mai des decât femeile. Afecţiunea este, totodată, mai des întâlnită odată cu înaintarea în vârstă.
Cum apare onicomicoza?
Pantofii umezi sau picioarele care transpiră ușor reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea ciupercii. Riscul de infectare este cu atât mai mare cu cât există anumite zone vătămate ale unghiilor, cum este cazul persoanelor care suferă de psoriazis (boală de piele) și diabet.

Pe măsură ce ciuperca pătrunde tot mai adânc în unghie, se declanșează depigmentarea, îngroșarea și fărâmițarea acesteia. Unghia poate deveni albă, neagră, galbenă sau verzuie și se poate chiar desprinde de deget. Chiar și zonele înconjurătoare se pot inflama și deveni dureroase, făcând ca mersul pe jos să devină dificil.

„ Din păcate opțiunile clasice de tratament sunt puțin numeroase și includ creme topice antifungice (nu pot penetra unghia în mod adecvat pentru a îndepărta complet ciuperca), antifungice orale (pot dăună ficatului) sau îndepărtarea permanentă a unghiei, o opțiune deloc plăcută și inestetică. Însă o nouă terapie complet nedureroasă care vindecă ciuperca piciorului este acum disponibilă prin intermediul laserului Sciton ”, explică Andreea Iftimie, medic estetician, clinica fUNGHIA.
Cum funcționează?
Datorită tehnologiei avansate, laserul încălzește unghia până la un punct la care sporii ciupercii sunt distruși, în timp ce temperatura atinge punctul critic, într-o manieră eficientă, confortabilă, dar mai ales sigură. În plus, terapia cu laser nu are efecte secundare, cum sunt cele asociate cu terapia medicamentoasă și nu afectează unghiile și țesuturile din jurul lor.
De câte sedințe este nevoie?
O ședință durează aproximativ 15-20 de minute pentru toate cele 10 degete de la picioare. În majoritatea cazurilor, ciuperca este eliminată după cel mult trei ședințe.

Info: Pentru a evita reinfectarea este foarte importantă fierberea sau dezinfectarea ciorapilor și aruncarea încălțămintei, deoarece sporii rămași în țesături și materiale favorizează reapariția ciupercii.

http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu