ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 30 august 2013

Cinci ingrediente care fac orice masă mai sănătoasă
 Cinci ingrediente care fac orice masă mai sănătoasă Micile schimbări în alimentaţie vă pot ajuta să vă păstraţi greutatea sub control și chiar să ţineţi la distanţă bolile. Vă prezentăm câteva ingrediente pe care dacă le introduceţi în dieta zilnică pot face minuni pentru sănătate:
    Fasolea
Datorită conţinutului ridicat de proteine, fibre solubile și fier, fasolea este unul dintre cele mai hrănitoare alimente.
    Peștele
Este o sursă importantă de omega 3 și este indicat să fie consumat o dată, de două ori pe săptămână.
Tonul este o opţiune bună, dar poate fi conţine cantităţi ridicate de mercur. Anșoa și sardinele pe de altă parte, au toate beneficiile peștelui gras, dar au durata de viaţă mai scurte de aceea este mai putin probabil să conţină o cantitate mare de mercur.
    Uleiul de măsline
Cu toţii știm că uleiul de măsline este benefic, datorită grăsimilor sănătoase care reglează nivelul insulinei și scade colesterolul. Însă, uleiul de măsline are un rol ăprotector și împotriva cancerului și inflamaţiei, datorită conţinutului de polifenoli.
    Cafeaua
Cafeaua ajută la îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare, reduce riscul de cancer și luptă împotriva Alzheimerului.
    Migdalele
Toate oleaginoasele sunt sănătoase, însă dintre toate migdalele conţin mai mult calciu și fibre.
Le puteţi adăuga în salate sau puteţi prepara un lapte de migdale astfel:
Ingrediente:
-o cană și jumătate de migdale măcinate
-2 linguri cu vârf de susan alb

-2 linguri de miere
-3 cani de apa plată
Mod de prepaprare:
Se pun toate ingredientele în blender și se mixează la viteză maximă, circa 2 minute. Se strecoara printr-o sita fina sau tifon (daca aveti un blender puternic, nu ramane foarte mult miez de migdale).
Se servește rece sau cu cuburi de gheaţă. Dacă îl pudraţi cu scorţișoară, atunci aveţi un adevărat frappe vegetarian.

Autor: Doctorul zilei
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Vineri, 30 August 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu