ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 19 august 2013

Ce să mănânci pentru a reduce inflamațiile




19 august 2013 | Sorina Severin




Artrita, astmul, alergiile, bolile cardiace sau diabetul sunt doar câteva dintre afecțiunile care pot fi ținute sub control cu ajutorul alimentației. Iată ce ar trebui să includă aceasta!
Grăsimile sunt recomandate, dar doar cele mononesaturate
Acestea au proprietăți antiinflamatoare și nu ar trebui să lipsească de la mesele principale ale zilei. Omega-3 este cea mai recomandată și se regăsește în somon sălbatic, sardine, hering, semințe și alune sălbatice. Dă o savoare deosebită salatelor cu ajutorul uleiului de măsline sau a celui de avocado și durerile cauzate de artrită nu vor mai fi la fel de puternice.
Antioxidanți din fructe și legume
Pe lângă faptul că-ți protejează celulele organismului de atacul radicalilor liberi, antioxidanții reduc inflamația. Astfel, ceapa, usturoiul, ardeii iuți și legumele verzi precum salata sau spanacul, pot face minuni împotriva simptomelor unor boli precum diabet sau astm, întrucât conțin carotenoizi, dar și vitaminele K și E.
Citește și:
Plante de grădină pentru boli
5 boli frecvente ale femeii moderne
Ierburile aromate, elixirul sănătății tale
Dacă-ți place să dai o savoare deosebită mâncărurilor tale, ierburile aromate sunt potrivite. Turmericul, oregano, rozmarinul și chimenul conțin bioflavonoide și polifenoli care reduc inflamația și limitează producția de radicali liberi.
Renunță la uleiul de floarea soarelui
Acesta, alături de semințele de floarea soarelui și de soia sunt metabolizate de organism sub forma unui hormon care înrăutățește inflamația, fapt pentru care este recomandat să le excluzi din alimentația ta.
http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu