ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 23 august 2013

Ce efect uimitor pot avea doar două porţii de fructe pe zi
Joi, 22 August 2013, 13:54
92 vizite - 0 comentarii

DISTRIBUIE PE GOOGLE+
click pe poza: FOTO (1)


O alimentaţie bogată în fructe poate scădea riscul unui anevrism aortic abdominal, potrivit Counsel and Heal.
Aorta este un vas sanguin mare care transportă sângele bogat în oxigen de la inimă în restul corpului. Anevrismul aortic reprezintă o zonă slăbită şi umflată în peretele aortei şi poate duce la slăbirea şi ruperea ei. Acest lucru poate pune viaţa în pericol prin provocarea unei hemoragii masive.
Ruptura anevrismului aortic este pe locul 15 între cauzele de deces şi apare la una din 12 persoane, mai ales la vârsta a treia, la sexul masculin, fumători, obezi sau diabetici.
În cadrul unui nou studiu publicat în jurnalul Circulation, cercetătorii au urmărit timp de 13 ani mai mult de 80.000 de persoane cu vârste între 46 şi 84 de ani. în timpul studiului 1.100 de participanţi au avut anevrisme aortice abdominale şi 222 au avut rupturi de anevrism.
După examinarea obiceiuruilor alimentare ale participanţilor, cercetătorii au descoperit că persoanele care mâncau fructe de două ori pe zi, erau cu 25% mai puţini predispuse dezvoltării unui anevrism aortic abdominal şi aveau un risc cu 43% mai mic de ruptură de anevrism, în comparaţie cu cei care mâncau mai puţin de o porţie de fructe pe zi.
Potrivit Counsel and Heal, antioxidanţii din fructe combat inflamaţia şi astfel protejează împotriva anevrismelor.
,,Un consum crescut de fructe ajută la prevenirea multor boli vasculare, iar studiul nostru sugerează că un risc scăzut de anevrism aortic abdominal este unul dintre benficii”, spune dr. Otto Stackelberg, autorul studiului.

Autor:    Doctorul zileiSursa:   www.doctorulzilei.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu