ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 21 august 2013

Cafeaua și ceaiul pot vindeca ficatul
Cafeaua și ceaiul pot vindeca ficatul În lume, 70% din cei care suferă de diabet și obezitate suferă și de boala ficatului gras. Un nou studiu sugerează că această afecţiune poate fi vindecată prin aportul de cafeină.
Pentru boala ficatului gras nu există tratament, în afară de dietă și sport și, în ultima vreme se întâlnește din ce în ce mai frecvent printre adolescenţii obezi.
 
Cafeina stimulează metabolizarea lipidelor din celulele hepatice și micșorează ficatul gras, cel puţin așa s-a observat în studiul șoarecilor care au fost supuși unei diete bogate în grăsimi. Aceste descoperiri, făcute de cercetătorii de la Universitatea Duke din SUA, sugerează că aportul de cafeină echivalent cu patru cești de cafea sau de ceai pe zi, poate fi benefic în prevenirea și protejarea de boala ficatului gras, notează „Medical Express“.
 
„Acesta este primul studiu detaliat al acţiunii cafeinei asupra lipidelor din ficat, iar rezultatele sunt foarte interesante. Cafeaua și ceaiul sunt consumate în mod regulat, iar faptul că sunt și terapeutice, mai ales că nu au o reputaţie foarte bună, este extraordinar“, mărturisește Paul Yen, cercetătorul-șef.
 
Această descoperire poate conduce la dezvoltarea unor medicamente bazate pe cafeină care să nu aibă și efectele secundare obișnuite ale cafelei sau ceaiului negru, ci să-și păstreze doar beneficiile asupra ficatului.

Autor: Adevarul
Sursa: adevarul.ro  Miercuri, 21 August 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu