ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 21 august 2013

Atenţionare pentru consumatorii de peşte
Marți, 20 August 2013, 19:28
92 vizite - 0 comentarii

DISTRIBUIE PE GOOGLE+
click pe poza: FOTO (1)


Uniunea Europeană a decis marţi să interzică importurile de hering şi macrou provenind din stocurile atlantico-scandinave capturate sub controlul Insulelor Feroe, o provincie autonomă a Danemarcei, pe care o acuză că practică pescuitul excesiv, informează AFP.
Comisia Europeană a decis să introducă restricţii privind utilizarea porturilor UE de către vase care exploatează stocurile de hering şi de macrou sub controlul Insulelor Feroe. Aceasta înseamnă că vasele din Insulele Feroe nu vor fi autorizate să acosteze în porturile UE, cu excepţia cazurilor de urgenţă. 
'Instituirea unor astfel de măsuri se face întotdeauna în ultimă instanţă. Insulele Feroe ar fi putut pune capăt pescuitului nedurabil, însă au ales să nu facă acest lucru. Acum este clar pentru toată lumea că Uniunea Europeană este hotărâtă să utilizeze toate instrumentele de care dispune pentru a proteja durabilitatea pe termen lung a stocurilor', a declarat Comisarul european pentru afaceri maritime şi pescuit, Maria Damanaki.
Potrivit Uniunii Europene, Insulele Feroe compromit durabilitatea rezervelor de hering din Atlanticul de nord. Până în 2013, stocurile de hering atlantico-scandinav au fost gestionate în comun de Norvegia, Rusia, Islanda, Insulele Feroe şi UE, printr-un plan convenit de gestionare pe termen lung şi o repartizare prestabilită a capturii totale admisibile (TAC). Cu toate acestea, în 2013 Insulele Feroe au decis în mod unilateral să iasă din acest acord şi au stabilit o cotă autonomă de peste trei ori mai mare decât cea convenită anterior.
Deşi un litigiu similar există şi între UE şi Islanda privind gestionarea stocurilor de macrou din Atlanticul de nord-est, până acum Comisia nu a luat măsuri faţă de autorităţile de la Reykjavik. AGERPRES
Taguri:   hering,  insulele feroe,  macrou,  peste,  
Autor:    Realitatea.netSursa:   www.realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu