ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 17 august 2013

Alimente bune și rele pentru somn

16 august 2013 | Sorina Severin



Cu toții știm că somnul și cafeaua nu sunt o combinație recomandată. Totuși, aceasta nu este singura care-ți dă peste cap orarul de somn. Unele alimente sunt de ajutor în timp ce altele ar trebui consumate mai rar.
Alunele și migdalele, un somnifer natural
Au un aport crescut de melatonină și magneziu, deci vei avea parte de un somn odihnitor. Mănâncă o mână de alune și migdale cu o oră înainte de a te băga în pat, iar dimineața te vei trezi pregătită pentru o nouă zi de muncă.
Citește și:
Sparanghelul, aliatul siluetei tale
Polenul, sursa ta de sănătate
Ovăz pentru nopți liniștite
Chiar dacă este recomandat să-l mănânci dimineața deoarece oferă un plus de energie, o mână de fulgi de ovăz la căderea nopții îți va asigura o odihnă plăcută, întrucât este îmbogățit cu multe substanțe nutritive precum potasiu, calciu, fosfor și magneziu.
Țelina, dușmanul somnului
Este în general o legumă sănătoasă care nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Totuși, nu este bine să o consumi înainte de culcare. Motivul? Țelina este un diuretic natural, iar dacă nu vrei să petreci o mare parte din noapte la baie, este indicat să o consumi până la orele amiezii.
Grepfrutul provoacă aciditate
Există un  motiv pentru care este bine să ai la cină o gustare ușoară și să nu-ți încarci stomacul. În caz contrar vei avea un somn agitat, iar dimineața vei fi foarte obosită. În general, grepfrutul precum și alte citrice ar trebui consumate dimineața, deoarece seara pot genera aciditate și arsuri la stomac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu