ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 18 aprilie 2013

Usturoiul reduce colesterolul
18 aprilie 2013 | Monica Georgescu
Din cele mai vechi timpuri, usturoiul luptă împotriva bolilor de inimă, scade tensiunea arterială şi combate răcelile. Și acestea nu sunt singurele beneficii!
Cercetările moderne arată că usturoiul scade colesterolul şi protecție împotriva accidentelor vasculare cerebrale sau în cazul bolilor de inimă.
Acesta ajută şi în prevenirea formării cheagurilor de sânge, așadar te vei bucura şi de o inimă sănătoasă. Consumând periodic usturoi îţi protejezi organismul împotriva infecţiilor.


Un studiu publicat recent a constatat că un supliment de usturoi luat în fiecare zi reduce riscul de a te trezi cu o răceală. În plus, recuperarea va fi mult mai rapidă în cazul celor care consumă usturoi, în mod regulat.  

În plus, usturoiul poate ajuta şi în lupta împotriva cancerului de stomac. Gândirea din spatele acestui fapt este că anumiţi compuşi de alicină conținuţi de usturoi, previn modificările canceroase de la nivelul peretelui stomacului.
Atunci când găteşti, striveşte sau taie usturoiul mărunt, apoi lasă-l timp de 10 minute, pentru a permite alicinei „să-şi facă treaba”.
Adaugă usturoiul cu aproximativ cinci minute înainte de a da de pe foc mâncarea. În acest fel, usturoiul primeşte suficientă căldură pentru a converti alicina în compuși activi.  
sursa; click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu